Άρχισαν οι... ορθοπεταλιές με τα κοινόχρηστα ποδήλατα στον Εύοσμο (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Σε λειτουργία τέθηκε το σύστημα χρήσης αυτόματης μίσθωσης 42 κοινόχρηστων ποδηλάτων (32 ποδήλατα πόλης και 10 ποδήλατα mountain) του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, τα οποία βρίσκονται εγκατεστημένα σε πέντε ποδηλατικούς σταθμούς.

Η τελετή παράδοσης του συγκεκριμένου συστήματος έγινε μπροστά στη πολυσύχναστη πλατεία του δημαρχείου.

Οι ποδηλατικοί σταθμοί βρίσκονται στα εξής σημεία:

- Υπαίθριο Γυμναστήριο της Οδού Α. Τρίτση στο ύψος της οδού Σμύρνης (απέναντι από τον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ)

- Υπαίθριο Γυμναστήριο της Οδού Α. Τρίτση στο ύψος της οδού Λεύκης

- Οδός Ευφροσύνης (απέναντι από το σχολείο)

- Οδός Πεύκων (άνωθεν Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής) και

- Πλατεία Δημαρχείου Ευόσμου

Όλοι οι ενήλικες πολίτες, μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες του Δήμου που θέλουν να κάνουν… ορθοπεταλιές μπορούν να αποκτήσουν την ειδική ηλεκτρονική κάρτα.

Για τις πρώτες εβδομάδες η χρήση των ποδηλάτων θα είναι δωρεάν και κατόπιν θα υπάρξουν χρονοχρεώσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο κάθε ενδιαφερόμενος να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Πέτρος Σούλας επισήμανε: «Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε και εμείς στη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Βέβαια, αυτή η πρωτοβουλία μάς δημιουργεί και υποχρεώσεις ώστε να περιφρουρήσουμε τους ποδηλατοδρόμους, αλλά και να τους επεκτείνουμε. Ελπίζω σύντομα και όμοροι δήμοι στη Δυτική Θεσσαλονίκη να υιοθετήσουν παρόμοιο σύστημα ώστε να γίνει διασύνδεση και επέκταση της χρήσης των ποδηλάτων. Σύντομα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης της χρήσης του ποδηλάτου».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Βασίλης Ανδρεάδης τόνισε ότι «σήμερα γίνεται ένα νέο βήμα για οικολογικές και οικονομικές μετακινήσεις στον δήμο μας. Είναι μια σημαντική ημέρα και πιστεύω ότι αυτό το πρόγραμμα θα συνεχιστεί, θα αναπτυχθεί και θα το αγκαλιάσει ο κόσμος».

Ο Γιώργος Βουλγαρίδης, υπεύθυνος της εταιρείας που εγκατέστησε το σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων, σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα μέσο που συμβάλλει στη βιώσιμη κινητικότητα. Με την πιλοτική εφαρμογή του θέλουμε ο κόσμος να γνωρίσει αρχικά το σύστημα. Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είναι δωρεάν ώστε να δούμε στην πράξη τη χρήση του».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση