Έκθεση τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας

H Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. Ανατολικής Θεσσαλονίκης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ A.E., / Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή τον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας» (16-24 Ιουνίου 2012), προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε συνεργασία με τους Δήμους Καλαμαριάς και Πυλαίας- Χορτιάτη.

 Ειδικότερα την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012, διοργανώνεται υπαίθρια έκθεση Τεχνολογιών ΑΠΕ και Εξοικονόμησης Ενέργειας, στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Πυλαία και την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 στην Καλαμαριά, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, από τις 5.30 μμ έως τις 10.00 μμ

Στην έκθεση θα παρουσιασθούν τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις κατοικίες από τους συνδέσμους: Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας, Ελληνική Εταιρεία Βιομάζας, Ένωση Γεωθερμικών Ελλάδας καθώς και Λαμπτήρες και Φωτιστικά εξοικονόμησης ενέργειας νέας τεχνολογίας led.

 Για την εξοικονόμηση ενέργειας στις μετακινήσεις η Eco review.gr θα παρουσιάσει ένα υβριδικό αυτοκίνητο και ένα ηλεκτρικό ποδήλατο .  Παράλληλα στους εσωτερικούς χώρους του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου Πυλαίας, από τη Δευτέρα 18 έως και την Παρασκευή 22 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας από τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: «Φωτογραφίζουμε για ν’ αλλάξουμε την Ευρώπη – Αειφόρος διαβίωση σε μια μεταβαλλόμενη οικονομία».

 Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «CITY_SEC - Υποστήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) από Εταιρίες Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ενεργειακές Εταιρίες, ώστε να καταστούν ισχυροί ενεργειακοί παράγοντες στην Ευρώπη», που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη». Στο διακρατικό εταιρικό σχήμα του έργου συμμετέχει η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. σε συνεργασία με τους Δήμους Έδεσσας, Νεάπολης-Συκεών, Καλαμαριάς, Παύλου Μελά και Πυλαίας-Χορτιάτη, οι οποίοι έχουν υπογράψει το «Σύμφωνο των Δημάρχων» για την μείωση των εκπομπών CO2.

 Η είσοδος στις εκθέσεις είναι δωρεάν.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!