Έμφαση στην ανανεώσιμη θέρμανση και ψύξη δίνει η Κομισιόν το 2016

Έμφαση στην ανανεώσιμη θέρμανση και ψύξη πρόκειται να δώσει φέτος η ΕΕ, με σχετική νομοθεσία που θα παρουσιάσει εντός του τρέχοντος μήνα η Κομισιόν.

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του επιτρόπου Ενέργειας, Αρίας Κανιέτε, η ενεργειακή αποδοτικότητα έχει καθοριστική σημασία για την ΕΕ, καθώς για κάθε 1% που ενισχύεται, απαιτούνται 2,6% λιγότερες εισαγωγές φυσικού αερίου.

Η νέα στρατηγική για τη θέρμανση και την ψύξη σκοπεύει να εισάγει νέα μέτρα για έναν κλάδο που καταναλώνει τη μισή ενέργεια πανευρωπαϊκά και καλύπτει το 75% των αναγκών του από τα ορυκτά καύσιμα. Επίσης, είναι υπεύθυνος για το 65% της κατανάλωσης αερίου και το 13% της κατανάλωσης πετρελαίου με τρόπο μη αποδοτικό.

Σύμφωνα με τον Κανιέτε, το 90% των κατοικιών είναι μη ενεργειακά αποδοτικές και οι μισές διαθέτουν παλαιούς λέβητες με δείκτες απόδοσης κάτω του 60%.

Η στρατηγική της Κομισιόν θα απομακρύνει τα εμπόδια στην προσπάθεια για πιο πράσινα κτήρια και θα συμπεριλάβει επιθεωρήσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας, καλύτερη εφαρμογή της από τα κράτη-μέλη, ενημέρωση των καταναλωτών, εκπαίδευση και στήριξη της καινοτομίας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση