Ένα ταξίδι γεύσεων στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και οι σπουδαστές του, σας προσκαλούν σε ένα τριήμερο διατροφικής ενημέρωσης, αρωμάτων γευστικών προτάσεων και δοκιμών στις 18-20 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Perrotis College, Αμερικανική Γεωργική Σχολή.H εκδήλωση οργανώνεται από τους φοιτητές του Perrotis College και φιλοδοξεί να δείξει στο κοινό της Θεσσαλονίκης τη δουλεία τους, αλλά και την συνολική πρόταση του Perrotis για την ανάπτυξη του αγρο-διατροφικού κλάδου στην Ελλάδα.

Η μόνιμη έκθεση φιλοξενεί posters των φοιτητών που επεξεργάζονται επιμέρους θέματα, όπως η προβολή της παραδοσιακής φάβας Λήμνου, καθώς και εκπαιδευόμενων του Κέντρου Αγροδιατροφικής
Επιχειρηματικότητας που παρουσιάζουν τις ιδέες τους για νέα προϊόντα.Κάθε μέρα διεξάγεται ένα συμπόσιο και ακολουθούν σχετικές δραστηριότητες και γευστικές δοκιμές. Ενδεικτικά, το Σάββατο 18 Μαΐου θα διοργανωθεί μια «γλυκιά βραδιά» με smoothies, γιαούρτι με παραδοσιακά γλυκά, ενεργειακές μπάρες.

Την Κυριακή 19 Μαΐου κυριαρχεί το Ξινόμαυρο κρασί και η σύγχρονη Γερμανική κουζίνα. Δεκατέσσερις οινοπαραγωγοί θα παρουσιάσουν τα κρασιά τους συνοδευόμενα από εδέσματα με βάση τις συνταγές της σεφ και συγγραφέα Γιώτα Πολυχρονίδου, καθώς και από ποικιλίες τυριών και αλλαντικών.

Η Δευτέρα 20 Μαΐου είναι αφιερωμένη στην Ελληνική και Μεσογειακή κουζίνα. Μετά την ομιλία της σεφ Νταϊανας  Κοχύλα, οι επισκέπτες μας θα δοκιμάσουν Ελληνικούς μεζέδες για μπύρα του σεφ Δημήτρη Νικολαϊδη, καθώς και αναπάντεχες προτάσεις των νέων επιχειρηματιών μας, όπως πέστο τσουκνίδας, ντιπ πάπρικας και  salad dressing με βάση το σύκο Ευβοίας.

Δεν θα λείψουν φυσικά τα τυριά, τα αλλαντικά και άλλα μεζεδάκια Άλλωστε πολλές πετυχημένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων και όχι μόνο, στηρίζουν την πρωτοβουλία των σπουδαστών και του Perrotis προσφέροντας προϊόντα.Επειδή όμως βασιζόμαστε στην παράδοση για να φανταστούμε το μέλλον, η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Wageningen, Dr Elke Scholpen  θα μας μυήσει στα μυστικά της μοριακής κουζίνας.Το τιμώμενο προϊόν της Δευτέρας είναι το Ελληνικό ελαιόλαδο. Το νεοσυσταθέν Κέντρο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του Κολεγίου θα παρουσιάσει  επιλεγμένα εξαγωγικά λάδια, τρία από τα οποία έχουν βραβευθεί πρόσφατα τον διεθνή διαγωνισμό της Νέας Υόρκης

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!