Έρχονται τα Κέντρα Διαλογής ηλεκτροσυσκευών σε Αττική και Κ. Μακεδονία

του Νίκου Αβουκάτου

Δύο Κέντρα Διαλογής και Ταξινόμησης (ΚΔΤ) Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αναμένεται να λειτουργήσουν στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, μετά τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Πράσινο Ταμείο.

Τα συγκεκριμένα κέντρα θα λειτουργήσουν στο πλαίσιο του έργου LIFE RE-WEEE, το οποίο αποσκοπεί στην πρόληψη δημιουργίας ΑΗΗΕ.

Η πρόσκληση και οι τεχνικές προδιαγραφές βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Πράσινου Ταμείου, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι Δήμοι των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας. προκειμένου να διεκδικήσουν τη λειτουργία των πρώτων δύο ΚΔΤ στην Ελλάδα.

Βασική δραστηριότητα των Κέντρων θα είναι η συγκέντρωση, η διαλογή και η ταξινόμηση των ΑΗΗΕ, ανάλογα με την κατάστασή τους, με σκοπό να ακολουθήσει προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση ή επεξεργασία.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών είναι η 10η Απριλίου 2017.

«Ήδη έχει υπάρξει ενδιαφέρον από δήμους της χώρας», τόνισε ένας από τους υπευθύνους της πρόσκλησης του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE  RE-WEEΕ, Γιώργος Ξύδης.

Όπως εξήγησε, «ο ανάδοχος του έργου μαζί με τον δήμο θα εξετάζουν τις δυνατότητες επαναχρησιμοποίησης των συγκεκριμένων αποβλήτων στα πλαίσια της ορθής διαχείρισής τους».

Σχετικό φόρουμ για την εν λόγω πρόσκληση διεξάγεται στις 10 Μαρτίου στη Βίλα Καζούλη, στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται το Πράσινο Ταμείο.

Ενημέρωση σχετικά με την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν από τους Γ. Ξύδη και Α. Σωτηρόπουλο στο τηλ. 210 5241903 (Eσωτ. 119, 130) και στα email:Gxydis@prasinotameio.gr και Asotiropoulos@prasinotameio.gr.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση