Αναβάλλονται οι εθελοντικοί καθαρισμοί της HELMEPA στις ακτές της δυτικής Αττικής

Αναβάλλει η HELMEPA τους εθελοντικούς καθαρισμούς στις ακτές της Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών Ακτών μεταξύ 16 Σεπτεμβρίου και 16 Οκτωβρίου, λόγω των συνεχιζόμενων προσπαθειών απορρύπανσης που πραγματοποιούνται στις ακτές του Σαρωνικού Κόλπου μετά τη ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος εκφράζει τη λύπη της και την ανησυχία της για την εξέλιξη της πετρελαϊκής ρύπανσης από το ναυάγιο.

«Δυστυχώς, ατυχήματα είναι αναπόφευκτα αλλά για τον περιορισμό τους χρειάζεται πρόληψη μέσω διαρκούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας», προσθέτει η HELMEPA και εξηγεί:

«Πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης είναι η αποστολή της HELMEPA, όπως την καθόρισαν οι εθελοντές Ιδρυτές της, Έλληνες ναυτικοί και πλοιοκτήτες, τον Ιούνιο του 1982. Η απορρύπανση απαιτεί ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και εξοπλισμό, η οργάνωση του οποίου είναι ευθύνη της Πολιτείας, όπως προβλέπουν τα υπάρχοντα εθνικά σχέδια, σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία».

«Λόγω των συνεχιζόμενων προσπαθειών απορρύπανσης, η HELMEPA αναβάλλει τους εθελοντικούς καθαρισμούς στις ακτές της Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών Ακτών μεταξύ 16 Σεπτεμβρίου και 16 Οκτωβρίου», συμπληρώνει η Ένωση και καταλήγει ευχαριστώντας «θερμά τους εθελοντές που έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή στις δράσεις και θα τους ενημερώσουμε μόλις οι συνθήκες επιτρέψουν».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.