Ανασφάλιστα τα απορριμματοφόρα του δήμου Θεσσαλονίκης

 Ακινητοποιημένα παραμένουν από το πρωί τα απορριμματοφόρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς σήμερα έληξαν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων.

Με αφορμή την έκρυθμη αυτή κατάσταση που δημιουργήθηκε για μία ακόμη φορά εξαιτίας της αδράνειας της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης και με το πρόβλημα των απορριμμάτων να διογκώνεται στην πόλη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αδράνεια του Γιάννη Μπουτάρη και της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει φτάσει πια στο απροχώρητο! Για ακόμη μία φορά διαπιστώνουμε την ανικανότητά τους να κάνουν τα αυτονόητα. Να κάνουν αυτό για το οποίο δεσμεύτηκαν στους πολίτες της Θεσσαλονίκης: Να διοικήσουν τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Από το πρωί τα απορριμματοφόρα παραμένουν ακινητοποιημένα στον Σταθμό Μεταφόρτωσης καθώς έληξαν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων, κάτι που η διοίκηση του Δήμου δεν είχε προβλέψει!

Απ’ ότι γνωρίζουμε ο διαγωνισμός -που θα έπρεπε να έχει γίνει- έχει προγραμματιστεί για τις 19 Απριλίου. Τι θα γίνει έως τότε κύριε Μπουτάρη; Η πόλη θα βυθιστεί στα σκουπίδια;

Η αδιαφορία και η κακή διαχείριση από πλευράς της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι πρωτοφανής.

Σήμερα, η πόλη κινδυνεύει και πάλι να γεμίσει με σκουπίδια, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πότε θα βρεθεί λύση. Τα απορριμματοφόρα παραμένουν ακινητοποιημένα και δεν μπορούν να βγαίνουν για την αποκομιδή των απορριμμάτων στις γειτονιές της πόλης, αφού δεν είναι ασφαλισμένα!

Κύριε Μπουτάρη, η ανικανότητά σας κοστίζει ακριβά στη Θεσσαλονίκη. Στερεί από τους πολίτες μία καθαρή και αξιοπρεπή πόλη. Στους δεκαπέντε μήνες που διοικείτε έχετε καταντήσει τη Θεσσαλονίκη την πιο βρώμικη πόλη».

 Χ.Μάτης: Οι αναθέσεις βλάπτουν πλέον σοβαρά διαφάνεια και υγεία

 Γνωρίζαμε και είχαμε καταγγείλει επανειλημμένα ότι το σύστημα των απευθείας αναθέσεων είναι φαύλο και επικίνδυνο για την διαφάνεια και την υγεία του συστήματος διοίκησης, διότι εξυπηρετεί απλώς τον έλεγχο της αγοράς.

Σήμερα, με τα σκουπίδια να συσσωρεύονται στους δρόμους, επειδή η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν κατάφερε να κάνει σωστά και έγκαιρα τις διαδικασίες διαγωνισμού εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για την ασφάλιση των απορριμματοφόρων, διαπιστώνουμε ότι οι αναθέσεις είναι πλέον επικίνδυνες και για την υγεία των πολιτών.

Αν στη διοίκηση δε γνωρίζουν τις διαδικασίες περί διαγωνισμών, ας τις μάθουν, αν δεν τους αρέσουν, ας προσαρμοστούν!

Ενδεχόμενο να μην τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες δεν υπάρχει!

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!