Ανεξέλεγκτες χωματερές μέσα στο Αγρίνιο και στη λίμνη Τριχωνίδα

Για ύπαρξη ανεξέλεγκτων χωματερών μέσα στην πόλη του Αγρινίου, αλλά και στις όχθες της λίμνης Τριχωνίδας, κάνει λόγο η δημοτική αρχή της πόλης.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Αγρινίου κ. Χρήστος Γκούντας, έκανε λόγο για μάστιγα αναφερόμενος στις χωματερές εντός του αστικού ιστού, λέγοντας ότι δεν υπάρχει δημοτική ενότητα που να μην υπάρχουν ανεξέλεγκτες χωματερές, δύσκολα προσβάσιμες, ενώ η αποκομιδή των απορριμμάτων από αυτά τα σημεία κοστίζει πολύ στον δήμο.

Για το σκοπό αυτό, ο Δήμος Αγρινίου έχει τοποθετήσει σε συγκεκριμένα σημεία οικοδομικούς κάδους, όπου μπορούν οι δημότες να εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα, είτε στρώματα είτε παλιά έπιπλα κτλ.

Την ίδια στιγμή, κατά τον κ. Γκούντα, χωματερές υπάρχουν και στις οχθές της παρακείμενης λίμνης Τριχωνίδας, κάτι που δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για τη λίμνη, καθώς τοξικά συστατικά από τα σκουπίδια καταλήγουν στο νερό.

«Το πρώτο που κάνουμε είναι να προσπαθούμε για την αποκομιδή των σκουπιδιών, στη συνέχεια σηματοδοτούμε την περιοχή και με την συνεργασία της αστυνομίας και της Διεύθυνσης Υγιεινής δρούμε αποτρεπτικά για να μην συνεχίζονται τέτοια φαινόμενα», επισήμανε ο ίδιος.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας σημείωσε ακόμη πως είναι υπαρκτή η έλλειψη κάδων για την απόθεση σκουπιδιών, καθώς ενώ μέχρι τον Μάρτιο υπήρχε στοκ 80 κάδων, από τότε μέχρι σήμερα σημειώθηκαν βανδαλισμοί σε 70, με αποτέλεσμα να παρατηρείται έλλειψη.

Ωστόσο αναμένεται παραλαβή νέων κάδων και συνολικά η πόλη θα διαθέτει 940 κάδους και 5 συστήματα διπλών κάδων, τα οποία θα λειτουργούν αυτόματα και θα μπουν σε ειδικά σχολεία.

Ακόμη έχει ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης 16 μονίμων υπαλλήλων στην καθαριότητα, ενώ όσον αφορά στην υλικοτεχνική υποδομή ο Δήμος έχει ήδη προμηθευτεί ένα απορριμματοφόρο, δρομολογούνται διαδικασίες για την προμήθεια ακόμη δύο, καθώς και άλλου εξοπλισμού καθαριότητας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.