Αξιοποίηση του φυσικού αερίου από τον Δήμο Δέλτα

Ημερίδα   με θέμα « Το Φυσικό Αέριο στο Δήμο Δέλτα» διοργάνωσε  η δημοτική αρχή σε συνεργασία  με την Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης   με σκοπό την ενημέρωση   της τοπικής κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής.

 Ο Δήμαρχος Γιώργος Γλώσσης στο χαιρετισμό του προανήγγειλε ότι ο Δήμος Δέλτα θα υπογράψει άμεσα προγραμματική σύμβαση συνεργασίας με την Ε.Π.Α. Θεσσαλονίκης Α.Ε., για την μετατροπή των καυστήρων πετρελαίου σε φυσικού αερίου, για 32 δημοτικά κτίρια και σχολεία,  με στόχο να έχει υλοποιηθεί το έργο μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο Διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων, κ. Λεωνίδας Μπακούρας και τα στελέχη της Ε.Π.Α. κ. Βουλγαρίδης και Α. Λιόλιος οι οποίοι με τις εισηγήσεις τους ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στον   Δήμο Δέλτα, για τη σημαντική συνεισφορά του φυσικού αερίου στην προστασία του περιβάλλοντος,  για την πορεία των συνδέσεων , την τιμολογιακή πολιτική και τις διαδικασίες υποβολής και έγκρισης αιτήσεων εγκατάστασης.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα ανοικτή συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων της εταιρείας και των προσκεκλημένων, κατά την οποία διατυπώθηκαν απόψεις, τέθηκαν ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις σε θέματα όπως η συντήρηση και ασφάλεια των εγκαταστάσεων,  οι τρόποι οικονομίας, ενώ επισημάνθηκε και η αναγκαιότητα ανάπτυξης ενός  συστήματος επικοινωνίας για την  καλή και αποδοτική συνεργασία του Δήμου, των δημοτών και της Ε.Π.Α. προς όφελος όλων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!