Απαγορεύτηκε η κατανάλωση του νερού στο Αιτωλικό

Χωρίς πόσιμο νερό παραμένουν οι κάτοικοι της Δημοτική Κοινότητας Αιτωλικού καθώς από το βράδυ της Παρασκευής έγινε αντιληπτή η έντονη οσμή στην πηγή Κεφαλόβρυσου, που υδροδοτεί την Δημοτική Κοινότητα Αιτωλικού. Ήδη δείγματα νερού εστάλησαν σε πιστοποιημένο εργαστήριο ενώ ξεκίνησε η διανομή εμφιαλωμένου νερού στους δημότες του Αιτωλικού, από το χώρο του Δημοτικού καταστήματος (Δημαρχείο Αιτωλικού).

Η ΔΕΥΑ Μεσολογγίου με ανακοίνωση της ενημέρωσε τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Αιτωλικού, που υδρεύονται από την πηγή Κεφαλοβρύσου, να μην πίνουν το νερό, ούτε να το χρησιμοποιούν για οποιαδήποτε άλλη χρήση ανθρώπινης κατανάλωσης έως ότου εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Αύριο Κυριακή 1/1/2017  από τις 9 το πρωί θα ξεκινήσει η διανομή νερού από υδροφόρο όχημα μεταφοράς - διανομής πόσιμου ύδατος.

Με έγγραφό της προς το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και την ΔΕΥΑΜ, η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας αναφέρεται στο ζήτημα του νερού στο Αιτωλικό και ενημέρωσε ότι το νερό της πηγής Κεφαλοβρύσου Αιτωλικού καθώς και του δικτύου Αιτωλικού μακροσκοπικά είναι προφανώς ακατάλληλο για κατανάλωση και χρήση.

«Η έντονη θολερότητα, η έντονη οσμή που εμφανίζει καθώς και τα μέχρι τώρα στοιχεία, μειώνουν την πιθανότητα ανθρωπογενούς-μικροβιακής επιβάρυνσης και δείχνουν φυσικοχημική ρύπανση που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του» τονίζεται στο έγγραφο.

Η αρμόδια υπηρεσία συστήνει τα παρακάτω:

  • Απαγόρευση όλων των χρήσεων του νερού εκτός από χρήση πλύσης λεκανών τουαλέτας.
  • Ενημέρωση όλων των πολιτών με κάθε πρόσφορο μέσο (μέσω έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων πόρτα -πόρτα και μέσω κινητών μεγαφώνων)
  • Παροχή πόσιμου και ασφαλούς νερού στους πολίτες από τη Δημοτική Αρχή με κάθε τρόπο (εμφιαλωμένα νερά, αδειοδοτημένα βυτιοφόρα ποσίμου ύδατος, κ.α.)
  • Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί για ειδικές ομάδες πληθυσμών (υπερήλικες, ανήμπορους, κλπ)
  • Η Υπηρεσία μας είναι σε διαδικασία ερμηνείας-εξήγησης του φαινομένου και θα ακολουθήσει αύριο Κυριακή 1-1-2017 δειγματοληψία και σχετικές αναλύσεις».

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση