Αποκρουστικές εικόνες: Έσφαξαν πάλι δεκάδες δελφίνια και φάλαινες στα Φερόε λόγω... εθίμου (vid)

Το υλικό που θα παρακολουθήσετε είναι μόνο για γερά στομάχια, καθώς δύσκολα χωρά ο νους όσα εκτυλίσσονται στις νήσους Φερόε, όπου, για μία ακόμη χρονιά, καταγράφηκαν τρομακτικές εικόνες στην -καθιερωμένη για την περιοχή- σφαγή φαλαινών.

Σύμφωνα με την οργάνωση για την προστασία της θαλάσσιας ζωής Blue Planet Society, οι κάτοικοι των Φερόε έσφαξαν περίπου 150 φάλαινες πιλότους (μαυροδέλφινα) και επιπλέον 20 δελφίνια, βάφοντας με βαθύ κόκκινο χρώμα τη θάλασσα.

Το «έθιμο», που έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις και φορείς, θέλει βάρκες να σπρώχνουν τις φάλαινες προς την ακτή, στον κόλπο της πόλης Τόρσχαβν. Εκεί, στήνουν καρτέρι δεκάδες κάτοικοι και ψαράδες με αιχμηρά, μακριά καμάκια, λόγχες και μαχαίρια και σκοτώνουν τα άτυχα ζώα.

Πάνω από 500 φάλαινες και κητώδη θανατώθηκαν εντός του 2019

Σύμφωνα με τη Blue Planet Society, από την αρχή του 2019, στα 18 νησιά που συναποτελούν τα Φερόε έχουν θανατωθεί πάνω από 500 κητώδη. Παρότι τα νησιά Φερόε υπάγονται στη Δανία -ένα κράτος της ΕΕ όπου έχει νομοθεσία για την προστασία φαλαινών και δελφινιών- το κυνήγι φαλαινών και δελφινιών θεωρείται νόμιμο.

Η τοπική κυβέρνηση των Φερόε ισχυρίζεται ότι οι φάλαινες χρησιμοποιούνται για τροφή και το κυνήγι τους διασφαλίζει την ευημερία των κατοίκων που δεν μπορούν να έχουν αγροτικές καλλιέργειες. Η σχετική νομοθεσία περιγράφει, λεπτομερώς, πώς πρέπει να γίνεται το κυνήγι, πώς να θανατώνονται τα ζώα και τι εξοπλισμός πρέπει να χρησιμοποιείται.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

1 comment

Αφήστε μια απάντηση