Θεσσαλονίκη: Αρκετά Volt... χτύπησαν τη Νέα Παραλία

του Νίκου Αβουκάτου

Περισσότερα από 1000 άτομα συμμετείχαν στο διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων  με τον τίτλο‘Voltάρω’ και κεντρικό θέμα την ηλεκτροκίνηση, το οποίο ολοκληρώθηκε στη Νέα Παραλία. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη βοήθεια εθελοντικών ομάδων, εταιρειών και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης

Στην προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων σκοπεύει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα, η Περιφέρεια, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος παρακολούθησε τις εκδηλώσεις. Όπως σημείωσε, «αυτή η δράση, που πραγματοποιήσαμε φέτος για πρώτη φορά, θέλουμε να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο το ‘Voltάρω’ να παρουσιάζει σύγχρονα και καινοτόμα μέσα μετακίνησης, φιλικά στο περιβάλλον και τον άνθρωπο και οικονομικά.

«Κεντρίσαμε το ενδιαφέρον του κόσμου. Απώτερος στόχος μας είναι να γίνει η Κεντρική Μακεδονία,μια σύγχρονη Περιφέρεια με την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης στα κτίρια της αλλά και την αντικατάσταση των υπηρεσιακών μας οχημάτων με 50 ηλεκτροκίνητα», επεσήμανε στη Greenagenda.gr o αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Κώστας Γιουτίκας.

volt 4

volt4

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να… «Voltάρουν» σήμερα από τις 12 μεσημέρι έως τις 7 το  απόγευμα.Το ραντεβού της Περιφέρειας με τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης δόθηκε στις «Ομπρέλες» του Γ. Ζογγολόπουλου όπου λειτούργησε το σημείο των εγγραφών.

logo_footer

Το παιχνίδι για τους συμμετέχοντες ξεκίνησε μπροστά από το ξενοδοχείο Macedonia Palace, όπου υπήρχε πορτοκαλί σταθμός, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στο ηλεκτρικό ποδήλατο. Οι παίκτες κλήθηκαν να απαντήσουν  στις ερωτήσεις για τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης.

Στο πράσινο σταθμό βρισκόταν τα ηλιακά σκάφη. Σε αυτόν οι συμμετέχοντες έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι γνώσης σχετικά με τη χρήση του ηλιακού σκάφους, ώστε να πάρουν το εισιτήριο και να συνεχίσουν στον επόμενο σταθμό.

Στον κίτρινο σταθμό, υπήρχαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και οι παίκτες χρειαζόταν να γνωρίζουν τα οφέλη τους για τη κοινωνία και το περιβάλλον. .

Ο τερματισμός του παιχνιδιού ήταν στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκη όπου οι παίκτες άφησαν το απόκομμα με τα στοιχεία της συμμετοχής τους στη κάλπη του παιχνιδιού και μπήκαν έτσι στη κλήρωση με τα πλούσια δώρα.

Σημαντικό ήταν έργο των εθελοντικών ομάδων Youthnest και Εcothess.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση