Αυτό είναι το νέο «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» - Ο Οδηγός του προγράμματος

Επιτέλους, εγένετο... «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ»! Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το «πολυθρύλητο» νέο πρόγραμμα, που μπαίνει, πλέον, στην τελική ευθεία, με την υποβολή αιτήσεων να ξεκινά οριστικά την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

Οι διαθέσιμοι πόροι από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για το πρόγραμμα ανέρχονται σε περίπου 250 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών κεφαλαίων, αναμένεται να ανέλθει στα 500 εκατ. ευρώ.

Στο νέο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα, τα οποία διαθέτουν οικοδομική άδεια ή άλλον νομιμοποιητικό έγγραφο. Ειδικά οι πολυκατοικίες έχουν δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα, για τις οποίες θα ισχύει ότι η κάθε μια θα λογίζεται ως μία κατοικία, ως μία μονάδα.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά από τους υποψηφίους και υποχρεωτικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος της επίσημης διαδικτυακής πύλης του Προγράμματος http://exoikonomisi.ypen.gr. Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 28/02/2018.

Για την υποβολή της αίτησης και την παρακολούθηση του έργου, ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει Σύμβουλο Έργου, το κόστος του οποίου καλύπτεται απευθείας από το Πρόγραμμα μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων και την επίτευξη του ενεργειακού στόχου.

Το ΥΠΕΝ, αμέσως μετά την ανακοίνωση υπογραφής της ΚΥΑ, έδωσε στη δημοσιότητα τον αναλυτικό Οδηγό του Προγράμματος. Διαβάστε τον ΕΔΩ.

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα για το νέο πρόγραμμα, ΕΔΩ.

Θυμηθείτε συνοπτικά τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις ένταξης, ΕΔΩ.

Όπως αναφέρεται στον Οδηγό, για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων / Ωφελουμένων λειτουργεί γραφείο ενημέρωσης και πληροφόρησης (Help Desk), από τον Δικαιούχο, το οποίο απαντά σε ερωτήματα σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων, την υπαγωγή στο Πρόγραμμα, τη διαδικασία υλοποίησης των παρεμβάσεων και τη διαδικασία πιστοποίησης και καταβολής των κινήτρων.

Πληροφορίες παρέχονται:

• στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του Προγράμματος http://exoikonomisi.ypen.gr

• στο δικτυακό τόπο της κάθε Διαχειριστικής Αρχής (Παράρτημα XIV - Δικτυακοί Τόποι Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων),

• στο δικτυακό τόπο του ΕΣΠΑ (www.espa.gr),

• στο δικτυακό τόπο του Δικαιούχου (www.etean.gr).

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

1 comment

Αφήστε μια απάντηση