Βιομηχανική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και στην κοινωνία

Η βιώσιμη ανάπτυξη μεγάλων βιομηχανιών με σεβασμό και στο περιβάλλον είναι εφικτή, εφόσον το επιχειρείν μεταφράζεται σε αξία για την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό ο τομέας μεταλλουργίας του ομίλου Mytilineos συνέχισε φέτος για 8η χρονιά τον θεσμό του ανοιχτού Κοινωνικού Διαλόγου και πραγματοποίησε σχετική θεματική διαβούλευση με τους κοινωνικούς του εταίρους.

Οι βασικοί πυλώνες του κοινωνικού αποτυπώματος του τομέα μεταλλουργίας, του οποίου η ετήσια αξία ανέρχεται σε 230 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνουν:

  • την ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης,
  • τα εκπαιδευτικά προγράμματα ένταξης στην αγορά εργασίας,
  • τους φόρους προς τις δημόσιες αρχές,
  • την ενίσχυση τοπικών προμηθευτών,
  • το ετήσιο πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς και
  • τις περιβαλλοντικές επενδύσεις.

Το συνολικό κοινωνικό προϊόν της Mytilineos για το 2016, ποσοτικοποιημένο ανήλθε σε 602 εκατ. ευρώ, ενώ δημιουργήθηκαν και 100 νέες θέσεις εργασίας.

Στην σχετική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας (όπου βρίσκεται η Αλουμίνιον της Ελλάδος), μετά από πρόσκληση της Γενικής Διεύθυνσης του Τομέα Μεταλλουργίας, έδωσαν το παρών 60 κοινωνικοί εταίροι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις τοπικές αρχές, τους βασικούς προμηθευτές, τους τοπικούς συλλόγους και φορείς, τη σχολική κοινότητα, καθώς και εκπρόσωποι εργαζομένων.

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας, ήταν αφενός η ανάδειξη και αφετέρου η διαβούλευση του κοινωνικού αποτυπώματος, με οικονομικούς όρους και της αξίας που δημιουργεί τόσο ο τομέας της μεταλλουργίας στην τοπική κοινωνία, όσο και η συνολική δραστηριότητα της Mytilineos σε εθνικό επίπεδο.

Συμφωνήθηκε ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται πιο αποτελεσματική δράση και συνεργασία σε τοπικό επίπεδο και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την συναίνεση κοινωνικών ομάδων, που συμμερίζονται αυτή την άποψη.

Η Mytilineos έχει ακολουθήσει και θα συνεχίσει να ακολουθεί την πολιτική του ανοιχτού κοινωνικού διαλόγου, της βιώσιμης ανάπτυξης και της αειφορίας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την διαμόρφωση νέων αντιλήψεων και πρακτικών.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση