Βράβευση κτηνοτρόφων και πτηνοτρόφων για την καινοτομία των προϊόντων τους

Με αισιόδοξα μηνύματα παρά την πολύ δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά συγκυρία ξεκίνησε η 8η Zootechnia , στην οποία όπως είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ Θεόδωρος Σουμπάσης, σύμμετέχουν35 χώρες
με  350 συμμετοχές και συνολικά 578 εκθέτες. Ο κ. Σουμπάσης ανέφερε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι πυλώνας της  οικονομίας και εξήρε τις προσπάθειες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την στήριξη του.
Φέτος,στο πλαίσιο της «Zootechnia»,50 νέοι αγρότες στο περίπτερο 13 θα μεταφέρουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους, ενώ θα παρουσιαστεί και μια καθετοποιημένη μονάδα της κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Στο περίπτερο 8 στο stand του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βραβεύονται σήμερα 7 κτηνοτρόφοι και πτηνοτρόφοι που έδωσαν προσθετική αξία στα προϊόντα τους με τη χρήση και της καινοτομίας. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε και ο ίδιος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθηγητής Αθ. Τσαυτάρης ,κεντρικός ομιλητής της τελετής εγκαινίων της Zootechnia 2013, υπάρχουν περιπτώσεις κτηνοτρόφων και πτηνοτρόφων που ακόμη με τη σωστή αξιοποίηση υποπροϊόντων τους δημιουργούν κέρδη για τις επιχειρήσεις τους.«Αν όλοι βάλουμε το μεράκι μας, θα καταφέρουμε να στηρίξουμε τον κλάδο της ζωϊκής παραγωγής , αλλά και την Οικονομία του τόπου μας».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!