Θεσσαλονίκη: Βραδιά αστρονομίας στη Νέα Παραλία

Πρόσκληση σε μία βραδιά αστρονομίας στο αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών (Στάση Σχολή Τυφλών) την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 21.00, απευθύνουν ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας και οι Φίλοι της Νέας Παραλίας.

Έμπειροι Φίλοι της Αστρονομίας θα μιλήσουν για τις τροχιές γύρω από την γη, τους δορυφόρους και τα διαστημικά λεωφορεία. Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα με την βοήθεια των Φίλων της Αστρονομίας να παρατηρήσουν από τα εγκατεστημένα τηλεσκόπια τον ουρανό και τ΄άστρα.

«Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» είναι ένα συλλογικό σχήμα με στόχους την ανάδειξη της φυσιογνωμίας της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, του μεγαλύτερου και ζωτικότερου δημόσιου χώρου της πόλης, την οργάνωση συμμετοχικών δράσεων και δράσεων πολιτισμού, την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα χρήσης και σεβασμού του δημόσιου χώρου, τη δημιουργία μιας πλατφόρμας καλλιέργειας, υλοποίησης και διάδοσης ιδεών σχετικά με την «κατοίκηση» του δημόσιου χώρου, την επιστημονική συμβολή στις αρμόδιες υπηρεσίες ως προς την παρακολούθηση, αξιολόγηση, διατήρηση, διαχείριση, αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος της Νέα Παραλίας.

Ο «Όμιλος Φίλων Αστρονομίας» ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1997 με σκοπό να φέρει κοντά όλους όσους κοιτούν ψηλά θαυμάζοντας το μεγαλείο του σύμπαντος που μας περιβάλει. Να βοηθήσει στην διάδοση της επιστήμης της αστρονομίας και της διαστημικής στην χώρα μας. Φιλοδοξία μας είναι να διευρύνουμε όλοι τις γνώσεις μας τόσο γενικά, όσο και επιλεκτικά στους τομείς που ενδιαφέρεται ο καθένας μας. Σήμερα, 19 χρόνια μετά την ίδρυση του αριθμεί 625 μέλη. Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο και όλα τα έξοδα που απαιτούνται για την λειτουργία του προέρχονται αποκλειστικά από τις ετήσιες συνδρομές των μελών του. Μέλος μπορεί να γίνει ο καθένας άσχετα με το επίπεδο των γνώσεων του ή με τον εξοπλισμό που διαθέτει.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση