Απαγόρευση των ντιζελοκίνητων σε όλη τη Γαλλία προτείνει η Ρουαγιάλ

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων με πετρελαιοκινητήρες σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια (εξαιρουμένων των υπερπόντιων κτήσεων), πρότεινε η υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Πρόκειται ουσιαστικά για επέκταση του μέτρου της απαγόρευσης των ντιζελοκίνητων στο Παρίσι που εξήγγειλε η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό, από το 2025.

Ερωτηθείσα αν θα ήταν πιο απλό αντί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας να απαγορευθεί εφεξής η πώληση πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στη Γαλλία, η υπουργός απάντησε καταφατικά, διότι «πρέπει να προετοιμαστεί η μετά ντίζελ εποχή παρά τις αντιδράσεις που θα εκδηλωθούν». Ηδη από την 1η Ιανουαρίου η τιμή του ντίζελ θα επιβαρυνθεί με υψηλότερο φόρο (περίπου 4 λεπτά του ευρώ το λίτρο) στα γαλλικά πρατήρια καυσίμων.

«Δεν μπορούμε από τη μια μεριά να λέμε ότι το ντίζελ και τα μικροσωματίδια που εκλύονται από την καύση του προκαλούν σοβαρά προβλήματα στη δημόσια υγεία και από την άλλη να δίνουμε φορολογικά κίνητρα για τη χρήση του καταστροφικού αυτού καυσίμου» τόνισε σε μια αποστροφή της η Γαλλίδα υπουργός, σύμφωνα με «Το Βήμα».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Leave a reply