Γεύσεις, παράδοση και καινοτομία στο Perrotis College

Γεύσεις με άρωμα Ελλάδας, νέες καινοτόμες προτάσεις και προϊόντα παρουσιάζει το Perrotis College. Ένας τόπος συνάντησης νέων επιχειρηματιών που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες, ανταλλάσουν πληροφορίες και εμπειρίες ενώ έχουν τις ίδιες ανησυχίες για δημιουργία. Μια τριήμερη βιωματική γνωστική περιήγηση στα γευστικά τοπία της Ελλάδος του χθες, του σήμερα και του αύριο.

Τα παραπάνω αποτελούν πλέον θεσμό για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή με την ολοκλήρωση και του φετινού ακαδημαϊκού έτους. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την ευγενική χορηγία πολλών γνωστών επιχειρήσεων, το μοναδικό στην Β. Ελλάδα αυτό «συμπόσιο» θα περιλαμβάνει στην ατζέντα του θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, συζητήσεις με συντονιστές διάσημους chef και καλλιτεχνικές προσωπικότητες, δράσεις γευσιγνωσίας, ανάδειξη παραδοσιακών πρώτων υλών και καινοτόμων προϊόντων, εργαστήρια και καλλιτεχνικά δρώμενα, συμμετοχική μαγειρική, διαγωνισμούς. O αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής του εργαστηρίου γλυπτικής του τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών του Α.Π.Θ., Dr. Γεώργιος Τσάρας, με τους φοιτητές του αλλά και με όσους από τους επισκέπτες ενδιαφέρονται, θα φιλοτεχνήσουν στον κήπο της σπουδαστικής εστίας "Αλίκη Περρωτή" ένα γλυπτό από YTONG. Οι επισκέπτες θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να αναβιώσουν.

Το γευστικό μωσαϊκό της παλιάς Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή όλων των εθνικών κοινοτήτων της εποχής εκείνης (εβραίοι, αρμένιοι, τούρκοι, βούλγαροι, πόντιοι), αλλά και της νέας, με την παρουσία εκπροσώπων της διεθνούς κουζίνας της πόλης του 2014.Νέοι παραγωγοί από την Β. Ελλάδα, που παρά τις αρνητικές συγκυρίες, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και τολμούν να καινοτομούν θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους αλλά και θα συζητήσουν για τους τρόπους και τις πρακτικές προώθησης των προϊόντων τους στην ελληνική και ξένη αγορά. Καταξιωμένοι επιχειρηματίες από τον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και του λιανικού εμπορίου θα μιλήσουν για τους τρόπους και τις προϋποθέσεις διείσδυσης των καινοτόμων προϊόντων στους τομείς αυτούς.

Οι φοιτητές του Perrotis College και του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας θα παρουσιάσουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις μέσα από τα προϊόντα τους που θα προσφερθούν στους παρευρισκομένους. Το βράδυ του Σαββάτου, Mινωικές και Βυζαντινές συνταγές μαγειρεμένες σε σκεύη ρέπλικες των σχετικών αρχαιολογικών ευρημάτων, με της αντίστοιχης εποχής ζωντανή μουσική υπόκρουση, θα μας ταξιδέψουν γευστικά σε άλλες εποχές. Στον όμορφο κήπο του «Αλίκη Περρωτής» θα ανάψει μια φωτιά και θα γνωρίσουν οι καλεσμένοι την....ιστορία με «ξεναγούς» τις αρχαιολόγους Jerolyn Morisson και Ευαγγελία Αγγέλκου.

Παράλληλα, θα διεξάγεται και το 9ο ετήσιο Συνέδριο MIBES (International Business& Economic Systems) που διοργανώνεται από το Perrotis College και το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεως των ΤΕΙ Λάρισας, με στόχο την παρουσίαση και ανταλλαγή ιδεών κυρίως στους τομείς της βιομηχανίας των τροφίμων και της φιλοξενίας.To Perrotis College, πρωτοπορώντας, προσφέρει για δεύτερη συνεχή χρονιά μια μοναδική ευκαιρία επιχειρηματικών επαφών, δικτύωσης και διερεύνησης δυνατοτήτων συνεργασίας καινοτόμων παραγωγών, ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.afs.edu.gr ή στα τηλέφωνα 2310 492800, 818, 814, 769.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!