Γραφάκος: Έως τέλος 2020 η δημοπράτηση της ΜΕΑ Δυτικού Τομέα στη Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη στον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, για μία σύντομη περιοδεία στους χώρους των έργων που ήδη υπάρχουν αλλά και στους χώρους που πρόκειται να υλοποιηθούν τα επόμενα έργα.

Η επίσκεψη στους χώρους ξεκίνησε από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Ευκαρπίας, όπου ο ΦΟΔΣΑ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «συνεχίζει στον δρόμο με την υποδειγματική λειτουργία των έργων του και ο ΣΜΑ Ευκαρπίας θα είναι ο πρώτος σταθμός που θα πιστοποιηθεί με iso, απόδειξη της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται».

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στον εμβληματικό, όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Γραφάκος, Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Μαυροράχη, αλλά και της ΜΕΑ δίπλα στον ΧΥΤΑ,  της Μεγαλύτερης Μονάδας Επεξεργασίας απορριμμάτων της Βορείου Ελλάδος, μιας μονάδας δυναμικότητας περίπου 300.000 χιλιάδων τόνων. «Η μονάδα θα επεξεργάζεται με σύγχρονο τρόπο τα απορρίμματα, θα παράγει σημαντικό ποσοστό ανακυκλώσιμων υλικών, βιοαποβλήτων, άριστα χωροθετημένη δίπλα στον σημερινό ΧΥΤΑ όπου θα μετατραπεί σε ΧΥΤΥ και θα καταλήγουν τα όποια υπολείμματα», αναφέρει ο Φορέας.

«Φιλοδοξούμε μέχρι τέλους του 2020 να δημοπρατηθεί η Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων δυτικού τομέα και δουλεύουμε σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο κ. Γραφάκος.

Από κοινού με τον ΦΟΔΣΑ συμφωνήθηκε με γρήγορους ρυθμούς να προχωρήσει το «μεγάλο όραμα του Προέδρου κ.Γεράνη», το έργο της Ενεργειακής Εγνατίας. «Στη σύγχρονη ιστορία θα παίξει μεγάλο ρόλο η Εγνατία διαχείρισης απορριμμάτων, είναι ένα έργο που θα δώσει πνοή σε όλη τη χώρα, μιλάμε για την μεταφορά των υπολειμμάτων από όλη τη Βόρεια Ελλάδα στην Κοζάνη όπου και θα γίνεται η ενεργειακή τους αξιοποίηση. Ένα έργο που θα βοηθήσει να δείξει η χώρα ότι μπορεί να πετύχει γρήγορα το στόχο που έχει θέσει από το 80% της ταφής που είμαστε σήμερα, να πάμε κάτω από το 10%, από τη στιγμή που θα γίνει πράξη στην Βόρειο Ελλάδα μπορεί να γίνει στο σύνολο της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση