Δέκα ερωτήσεις - κλειδιά για τον TAP (vid)

Απαντήσεις σε δέκα ερωτήσεις - κλειδιά, σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline), δίνει το καινούργιο εταιρικό βίντεο του TAP, το οποίο είναι διαθέσιμο από σήμερα στην ιστοσελίδα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός ΤΑΡ αποτελεί το Ευρωπαϊκό σκέλος του αποκαλούμενου «Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που περιλαμβάνει τον αγωγό φυσικού αερίου Ανατολίας (TANAP) στην Τουρκία, και τον Αγωγό Νότιου Καυκάσου (SCPX) στο Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία.

Ο αγωγός ΤΑΡ θα εισφέρει στη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης, μεταφέροντας 10 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ανά έτος από το κοίτασμα Shah Deniz 2 της Κασπίας Θάλασσας. Ο ΤΑΡ θα εξυπηρετήσει και συνδέσεις με τον Διασυνδετήριο Αγωγό Ελλάδας - Βουλγαρίας (Interconnector Greece Bulgaria - IGB) και τον Αγωγό Ιονίου-Αδριατικής (Ionian Adriatic Pipeline – IAP).

Το χερσαίο τμήμα του TAP θα ξεκινάει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και μετά από διαδρομή 550 περίπου χιλιομέτρων σε Ελληνικό έδαφος και 215 χιλιόμετρα σε Αλβανικό έδαφος θα φτάνει στην πόλη Fier. Το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού κάτω από την Αδριατική έχει μήκος 105 χιλιόμετρα και με χερσαία διαδρομή 8 χιλιομέτρων θα συνδεθεί με το Ιταλικό εθνικό δίκτυο μεταφοράς αερίου.

Δείτε το βίντεο:

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση