Δήμος Χανίων: Ανακύκλωση στην παραλία

O Δήμος Χανίων αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πρωτοπόρος σε θέματα περιβάλλοντος και γενικότερα σε ζητήματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

«Από κοινού με τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης υλοποιούμε τη σημαντική περιβαλλοντική δράση «Ανακυκλώνω στην παραλία», τόνισε  ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, από την παραλία της Αγ. Μαρίνας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη  το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ανακύκλωσης.

 

«Θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για τις επόμενες γενιές αλλά και για την ίδια μας τη ζωή. Πρόκειται για ένα τεράστιο ζήτημα, που απασχολεί αυτή τη στιγμή όλο τον πλανήτη, καθώς τα υλικά της ανακύκλωσης πρέπει να ανακτώνται. Αλλάζουμε τον τρόπο συμπεριφοράς μας, χρησιμοποιώντας στην καθημερινότητά λιγότερα υλικά μίας χρήσης».

Ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, Φίλιππο Κυρκίτσο, που ήταν παρών στην παρουσίαση του προγράμματος, καθώς και τα στελέχη της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και του Δήμου, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι εξετάζεται η ενεργοποίηση κινητής μονάδας  ανακύκλωσης, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια σε όλα τα σημεία του Δήμου.

Για πολύ σημαντική δράση, που προτείνει στους λουόμενους να προσπαθήσουν να παραμείνει η παραλία καθαρή, ενημερώνοντας τους, έκανε λόγο από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Γεωργία Σαρικάκη – Αποστολάκη, τονίζοντας ότι ο Δήμος Χανίων βρίσκεται πολύ μπροστά στα θέματα ανακύκλωσης.

Τα Χανιά είναι μεταξύ των πέντε Δήμων (Νάξου, Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού και Μαραθώνα), όπου γίνεται μια καινοτόμος προσπάθεια για αποτελεσματική ανακύκλωση στην παραλία.

«Θα προωθηθούν σύντομα σε ευρωπαϊκό επίπεδο πολλές σχετικές δράσεις, οπότε όλοι πρέπει να προετοιμαστούμε και να ενημερωθούμε στα θέματα της καλής ανακύκλωσης», τόνισε ο Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, Φίλιππος Κυρκίτσος.

Ο κ. Κυρκίτσος γνωστοποίησε παράλληλα ότι έχει ξεκινήσει συστηματική ενημέρωση για διάστημα δώδεκα εβδομάδων, με παρότρυνση του κοινού να χρησιμοποιεί τα τέσσερα ρεύματα (πλαστικό, μέταλλο, χαρτί και απορρίμματα) στους ειδικούς ορθοστάτες, ώστε στο κέντρο διαλογής να γίνεται πιο εύκολα και οικονομικά η ανακύκλωση.

Οι ορθοστάτες θα παραμείνουν στους Δήμους με την ολοκλήρωση του προγράμματος.

«Επιλέγουμε Δήμους, που θέλουν και μπορούν, και που είναι αρκετά μπροστά από τους άλλους, ώστε να δείξουμε το καλό παράδειγμα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Κυρκίτσος.

Σημειώνεται ότι στην παρουσίαση του προγράμματος παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Ν. Παινεσάκης, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Δ.Ε. Ν. Κυδωνίας, Στ. Φιωτάκης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αγ. Μαρίνας, Γ. Κατάκης.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση