Δίμηνη παράταση για τους Φορείς Natura και τις συμβάσεις των εργαζομένων

Με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο νομοσχέδιο «Αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων – Καταχώριση στο Εθνικό Μητρώο Διαστημικών Αντικειμένων – Ίδρυση Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και λοιπές διατάξεις», παρατείνεται έως 28 Φεβρουαρίου του 2018 η λειτουργία των υφιστάμενων 28 Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, των Διοικητικών Συμβουλίων τους και οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων σε αυτούς.

Η προτεινόμενη τροπολογία, όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να συνεχίσουν οι ΦΔΠΠ να λειτουργούν με τα υπάρχοντα ΔΣ και τους εργαζομένους τους, μέχρι να ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που αφορά στη λειτουργία και οργάνωση των ΦΔΠΠ. Η συζήτηση του νέου νομοσχεδίου για τους Φορείς Διαχείρισης θα αρχίσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής,  τον Ιανουάριο 2018.

«Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των ΦΔΠΠ, καθώς και η παράταση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στους 28 ΦΔΠΠ της χώρας», καταλήγει το ΥΠΕΝ, στην ενημέρωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους ΦΔ έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με κλιμάκιο του υπουργείο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση