Δανία: Περισσότερη καθαρή ενέργεια από βιομάζα και αιολικά το πρώτο εξάμηνο του 2017

Κατά 15% αυξήθηκε η κατανάλωση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στη Δανία, το πρώτο εξάμηνο του 2017, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2016.

Η αύξηση αυτή αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση της κατανάλωσης βιομάζας στις κεντρικές εγκαταστάσεις της οικιακής θέρμανσης και στην αύξηση της παραγωγής αιολικής ενέργειας σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Παράλληλα, η κατανάλωση άνθρακα και φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 19,6% και 0,1% αντίστοιχα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε ο Οργανισμός Ενέργειας της Δανίας.

Η βιομάζα χρησιμοποιείται κυρίως σε κεντρικές εγκαταστάσεις για την παραγωγή οικιακής θέρμανσης και έτσι η αύξηση της κατανάλωσης μπορεί να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στη χρήση της τηλεθέρμανσης και στη μετατροπή δύο σταθμών θέρμανσης και ηλεκτροπαραγωγής σε μονάδες καύσης βιομάζας.

Αν και η παραγωγή αιολικής ενέργειας μειώθηκε ελαφρώς τον Ιανουάριο του 2017, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2016, ο συνολικός ρυθμός ανάπτυξης κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2017 σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2016, η παραγωγή αιολικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 23,3%.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.