Δασικοί χάρτες: 18 οι δήμοι χωρίς οριοθέτηση οικισμών και πυκνώσεις

Την τέταρτη κατά σειρά επιστολή απέστειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στους 18 δημάρχους που δεν έχουν ακόμα οριοθετήσει τους οικισμούς και τις οικιστικές πυκνώσεις στους αναρτημένους δασικούς χάρτες της δημοτικής τους περιφέρειας.

Στην επιστολή του, ο κ. Φάμελλος καλεί τους Δημάρχους να εκμεταλλευτούν τη νέα παράταση που έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και να υλοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, ως οφείλουν.

Από το ΥΠΕΝ επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4389/2016 η οριοθέτηση των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων αποτελεί ρητή υποχρέωση των Δήμων, ήδη από τον Μάιοτου  2016 και εξυπηρετεί αφενός την επιτάχυνση του σημαντικού έργου των δασικών χαρτών και αφετέρου την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των δημοτών, την αποφυγή αναίτιας ταλαιπωρίας και άσκοπου κόστους, καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Στο κείμενο της επιστολής του, ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει μεταξύ άλλων ότι από την πλευρά της Πολιτείας και εξαιτίας και της άρνησης συνεργασίας ορισμένων Δήμων με τη νομοθετική επιταγή του ν. 4389/2016, κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή και δόθηκε παράταση στην ανάρτηση των δασικών χαρτών έως την 7η Σεπτεμβρίου 2017. «Δική μας επιλογή είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και πιστεύουμε ότι και η δική σας επιλογή ταυτίζεται με τον στόχο αυτό», σημειώνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που διαθέτει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι 18 Δήμοι (15% των ΟΤΑ της ανάρτησης) που δεν έχουν εκπληρώσει, έως σήμερα, τις υποχρεώσεις τους είναι οι εξής:

1.    ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
2.    ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
3.    ΔΟΞΑΤΟΥ
4.    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
5.    ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
6.    ΔΩΔΩΝΗΣ
7.    ΚΙΜΩΛΟΥ
8.    ΜΗΛΟΥ
9.    ΜΥΚΟΝΟΥ
10.    ΣΙΦΝΟΥ
11.    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
12.    ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
13.    ΣΚΟΠΕΛΟΥ
14.    ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
15.    ΣΠΕΤΣΩΝ
16.    ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
17.    ΣΙΘΩΝΙΑΣ
18.    ΧΙΟΥ

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.