Δείτε live το Athens Energy Gas Forum του ΤΕΕ

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί σήμερα οι εργασίες του μεγάλου φετινού ATHENS ENERGY GAS FORUM με τίτλο «GREECE AS SOUTHEASTERN EUROPE & EAST MED ENERGY GAS HUB» και χορηγό επικοινωνίας τη Greenagenda.gr.

Το συνέδριο που διοργανώνει το ΤΕΕ στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου στο Σύνταγμα (Νίκης 4) έχει προσελκύσει πολλούς και ενδιαφέροντες ομιλητές από σημαντικές εταιρείες από όλο το φάσμα της αγοράς φυσικού αερίου, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και αυτό έχει προκαλέσει ήδη αυξημένη συμμετοχή από στελέχη εταιρειών και μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων που θέλουν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου.

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν η εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Monika Ekstrom (Head of Political Reporting and Policy Analysis) και ο επικεφαλής Τομεακών Προγραμμάτων του World Energy Council Didier Sire. Μεταξύ των ομιλητών που θα συζητήσουν τα θέματα αυτά περιλαμβάνονται οι:

·         Christophe Liaud (GIE Member, Commercial Director Dunkerque LNE)

·         Λεωνίδας Μπακούρας (Γενικός Διευθυντής ΕΔΑ ΘΕΣΣ – Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας)

·         Αναστάσιος Τόσιος (Distribution Operating Director ΕΔΑ Αττικής)

·         Δημήτριος Μανώλης (Επικεφαλής Διεθνών Δραστηριοτήτων ΔΕΠΑ)

·         Παναγιώτης Κανελλόπουλος (CEO Μ&Μ GAS)

·         Mateo Restelli (Development Director IGI POSEIDON)

·         Θωμάς Αχείμαστος (Αντιπρόεδρος GAS TRADE)

·         Κώστας Τσιρίκης (Permitting Lead TAP Greece)

·         Γιάννης Κιρκινέζης (Business Development Manager of Hill International -Hellas)

·         Τάκης Κάππος (Managing Director C+M Engineering)

·         Andrea Bombardi, (Chief Commercial Officer Energy & Infrastructure RINA ENERGY)

·         Mauro Piasare (Head, High Value Services Unit, SIPEM SpA)

Στο συνέδριο θα αναλυθούν και θα συζητηθούν οι τάσεις και οι τελευταίες εξελίξεις στην αγορά της ενέργειας και ειδικότερα του φυσικού αερίου, θα παρουσιαστούν επιτυχημένες επιχειρηματικές πρακτικές και θα κατατεθούν προτάσεις για τις απαραίτητες πολιτικές και δράσεις, που θα ενισχύσουν την αγορά ενέργειας και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ειδικότερα, θα συζητηθούν θέματα των δικτύων φυσικού αερίου στην Ελλάδα, η ενεργειακή ασφάλεια στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η διαφοροποίηση μέσω νέων πηγών τροφοδοσίας και νέων διασυνδέσεων. Επίσης θα συζητηθούν οι ευκαιρίες που δημιουργούνται στον τεχνικό κλάδο από τις επενδύσεις σε υποδομές φυσικού αερίου, ένα θέμα που αφορά ιδιαίτερα ολόκληρο τον τεχνικό κόσμο της χώρας.

Θυμηθείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου και παρακάτω τη ζωντανή μετάδοση του Φόρουμ:

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση