Δενδροφύτευση το Σάββατο στα Κωνσταντινουπολίτικα

Με κεντρικό μήνυμα «Πιο πολύ πράσινο, πιο καθαρή ανάσα» ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, διοργανώνει δενδροφύτευση το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στις 11.00 το πρωί, με αφετηρία τη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Σεφέρη, στα Κωνσταντινουπολίτικα.

Συνολικά, πρόκειται να φυτευθούν 200 πικροδάφνες και 60 τούγιες, που προμήθευσε το Εργαστήριο Δασοκομίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ., με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Θεοχάρη Ζάγκα Διευθυντή του Εργαστηρίου.

Είναι η πρώτη από μια σειρά δενδροφυτεύσεων στον αστικό χώρο που προγραμματίζει ο Σύνδεσμος Κατοίκων, με σκοπό την αισθητική αναβάθμιση της γειτονιάς και τη φροντίδα του μικροκλίματός της.

Έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι κάτοικοι, οι μαθητές των σχολείων, οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στη γειτονιά των Κωνσταντινουπολιτών κι έτσι το Σάββατο η γειτονιά θα γίνει πάλι μια παρέα με τσαπάκια, καφεδάκια, σπιτικές πίτες, κουλούρια, χυμούς, «χορηγία» των μαμάδων και των γιαγιάδων, καθώς και επαγγελματιών του Συνοικισμού.

Όλοι γνωρίζουμε πως η σημασία του Πρασίνου στο αστικό περιβάλλον είναι τεράστια. Τα φυτά μέσα στην πόλη συμβάλλουν σημαντικά:

  • στην αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου
  • στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, επηρεάζοντας θετικά την ψυχική και φυσική κατάστασή τους
  • στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας από ρυπαντές και σκόνη και στον εμπλουτισμό της σε οξυγόνο, μέσω της φωτοσύνθεσης
  • στη βελτίωση των συνθηκών περιβάλλοντος, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα με πιο δροσερές θερμοκρασίες αέρα και επιφάνειας εδάφους, το καλοκαίρι
  • στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών επιβίωσης για ποικιλία ειδών της πανίδας
Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση