ΔΕΠΑ: Στο β' εξάμηνο του 2017 η κατασκευή των νέων δικτύων φ/α σε Μακεδονία και Στερεά

Στα έργα για την επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου αναφέρθηκε ο Συντονιστής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διανομής Αερίου της ΔΕΠΑ, Θεόδωρος Τερζόπουλος, κατά την ομιλία του σήμερα στο Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2016» του ΙΕΝΕ.

Ο κ. Τερζόπουλος είπε ότι η τυπική ένταξη των έργων επέκτασης στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Στερεάς Ελλάδας αναμένεται ως τον Δεκέμβριο του 2016 και εντός του πρώτου τριμήνου του 2017 για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η συνολική ενίσχυση από το ΕΣΠΑ θα ανέλθει στα 74 εκατ. ευρώ.

Η κατασκευή των έργων αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2017 και, όπως είπε ο κ. Τερζόπουλος, φαίνεται πως τα αναγκαία κεφάλαια έχουν ήδη εξασφαλισθεί.

Αναφερόμενος στις αλλαγές στην αγορά φυσικού αερίου, είπε ότι εταιρεία διανομής δεν θα είναι η ΔΕΠΑ, αλλά μία θυγατρική της που θα ονομάζεται Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας.

Η εταιρεία θα πάρει ΑΦΜ στις 2 Ιανουαρίου 2017.

Ο κ. Τερζόπουλος δήλωσε ότι η αξία της Ρυθμιζόμενης Περιουσιακής Βάσης (ΡΠΒ) εξαρτάται από το τέλος διανομής, δηλαδή ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ΡΠΒ τόσο μικρότερο θα είναι το τέλος διανομής.

Το WACC ύψους 9,23% καθιστά τις εταιρείες μας βιώσιμες, σημείωσε, σχολιάζοντας τα νέα τιμολόγια του δικτύου διανομής που ενέκρινε η ΡΑΕ.

Επιπλέον, πρόσθεσε, με τα νέα τιμολόγια δημιουργείται ένα καλό εμπορικό περιθώριο ώστε να εισέλθουν νέες εταιρείες στη λιανική αγορά.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση