Διαβούλευση για την αναβάθμιση των Φορέων Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών

Ημερίδα - διαβούλευση για τους Φορείς Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) διοργανώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αύριο Τετάρτη στις 9:30 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου (Μεσογείων 119).

Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο της εξαγγελίας του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ότι αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου η αναβάθμιση των Φορέων Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών, ακολουθώντας τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Στην ημερίδα - διαβούλευση θα παραβρεθούν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, και έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν:

· πρόεδροι και συντονιστές των 36 ΦΔΠΠ,

· εκπρόσωποι των εργαζομένων στους ΦΔΠΠ,

· εκπρόσωποι των 13 Περιφερειών,

· εκπρόσωποι των δήμων στις περιοχές ευθύνης των ΦΔΠΠ (μέσω ΚΕΔΕ),

· εκπρόσωποι 20 ΜΚΟ, που εμπλέκονται στους ΦΔΠΠ,

· εκπρόσωποι των επαγγελματιών (μέσω του Επιμελητηρίου),

· αρμόδιες και συναρμόδιες για τους ΦΔΠΠ υπηρεσίες του ΥΠΕΝ,

· εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας,

· ο πρόεδρος της επιτροπής «Φύση 2000»,

· ο συντονιστής και οι εκπρόσωποι των μελετητών για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (ΕΠΜ) και τα Προεδρικά Διατάγματα (ΠΔ) των Προστατευόμενων Περιοχών.

Η ημερίδα, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, στοχεύει σε έναν ευρύ διάλογο για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης και το μέλλον τους. Θα είναι ανοιχτή και ο λόγος θα δοθεί ακόμα και σε πρόσωπα, φορείς ή οργανώσεις που πιθανόν, εκ παραδρομής, δεν εκλήθησαν, αναφέρει του υπουργείο.

Στόχος, όπως επισημαίνεται, «είναι η ειλικρινής αποτίμηση της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στις Προστατευόμενες Περιοχές. Η καταγραφή βέλτιστων πρακτικών διαχείρισης που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η κατάθεση ρεαλιστικών και δημιουργικών προτάσεων για την αναβάθμιση των Φορέων Διαχείρισης».

«Αυτά αποτελούν προαπαιτούμενα για την ουσιαστική βελτίωση της διαχείρισης και την αειφόρο ανάπτυξη των Προστατευόμενων Περιοχών», καταλήγει το υπουργείο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση