Διαγωνισμός για πάνω από 7.000 μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα των δήμων

Τις επόμενες ημέρες θα βγει στη δημοσιότητα διαγωνισμός για μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των Δήμων, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με τις αναφορές του κ. Σκουρλέτη οι θέσεις θα ξεπεράσουν τις 7.000 και ο διαγωνισμός θα έχει διπλή σημασία: από τη μια δημιουργεί θέσεις εργασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και από την άλλη «γίνεται μέσα σε περίοδο πολιτικών λιτότητας».

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υποστηρίζει την επιστροφή στην αναλογία προσλήψεων/αποχωρήσεων 1 προς 5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), διότι θέλει να συρρικνώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο, με την εκχώρηση βασικών λειτουργιών τους στον ιδιωτικό τομέα.

«Σε αυτό εμείς θα είμαστε κάθετοι. Θεωρούμε ότι υπάρχουν υπηρεσίες, οι οποίες επιτελούν κοινωνικό έργο, γιατί υπάρχουν δημόσια κοινωνικά αγαθά τα οποία θα πρέπει να προστατευτούν από το να δοθούν βορά στις δυνάμεις της αγοράς και του ιδιωτικού κεφαλαίου», πρόσθεσε ο υπουργός.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση