Διαγωνισμός Φασολάδας για μικρούς και μεγάλους!

Πρόσφατα διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ο Διαγωνισμός Φασολάδας. Πρόκειται για μια φιλανθρωπική εκδήλωση όπου φίλοι της Σχολής που αγαπούν το ελληνικό παραδοσιακό φαγητό, τη φασολάδα, μαγείρεψαν και διαγωνίστηκαν βάση τεσσάρων χαρακτηριστικών: την αυθεντικότητα, τη γεύση, το χρώμα, το άρωμα.

Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης, εκτός των διαγωνιζόμενων φασολάδων, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  και πολλούς άλλους παραδοσιακούς σαρακοστιανούς σπιτικούς μεζέδες μαγειρεμένους από την Εθελοντική Ομάδα Κυριών της Σχολής.Ειδική συμμετοχή  είχαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής καθώς και η τάξη της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων. Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής βιωματικής εκπαίδευσης, στην οποία βασίζεται η λειτουργία του παιδικού σταθμού & νηπιαγωγείου,  οι μαθητές, έμαθαν να φυτεύουν τις φασολιές και  να τις καλλιεργούν.

Στη συνέχεια, οι μικροί διαγωνιζόμενοι επισκέφθηκαν  τον πρατήριο προϊόντων της Σχολής για να αγοράσουν τα φασόλια  και να τα μαγειρέψουν μαζί με τις δασκάλες τους,  μαθαίνοντας παράλληλα για την διατροφική αξία των οσπρίων.Για τους υπόλοιπους μικρούς μας καλεσμένους που ήρθαν  μαζί με τους γονείς τους, υπήρχαν επιπλέον δραστηριότητες περιβαλλοντικού χαρακτήρα, όπως η φύτευση λουλουδιών, ξενάγηση στο εκπαιδευτικό αγρόκτημα της Σχολής, εργαστήριο κεραμικής και «βρίσκω το χαμένο θησαυρό».

Το δύσκολο έργο του κριτή ανέλαβαν οι κ.κ.: Χριστίνα Χρόνη, Τάσος Φερεκίδης, σεφ της εταιρίας P.A.P. Corp, Μαριάννα Καζάκη, ο γλύπτης Γιώργος Τσάρας και Θεοδόσης Μπίτσης.Νικητές του διαγωνισμού αναδείχθηκαν οι κ.κ. Κατερίνα Καρούλη, πρώτη θέση, Όλια Κουλάνδρου,
δεύτερη θέση και Μιχάλης Κουκουναράς, τρίτη θέση.

Σημαντικό γεγονός  της εκδήλωσης αποτελεί  ο σκοπός της διοργάνωσης της. Τα έσοδα της διατίθενται για τους μαθητές και σπουδαστές της Σχολής αλλά και για τους  εκπαιδευτικούς σκοπούς του Ιδρύματος,  μιας και πρόκειται για ένα ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!