Διαμαρτυρία των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης για τη δυσοσμία (φωτο+vid)

του Νίκου Αβουκάτου

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στο πρώην δημαρχείο του Ελευθερίου Κορδελιού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το εκτεταμένο πρόβλημα της δυσοσμίας στην περιοχή.

Μπορεί το πόρισμα του ΑΠΘ να βγήκε πριν λίγους μήνες επεξηγώντας τα αίτια της δυσοσμίας, ωστόσο από τότε σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για τη βελτίωση της κατάστασης.

Στην πορεία 2,5 χλμ συμμετείχαν γονείς με τα παιδιά τους, εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές πολιτιστικοί σύλλογοι και άλλες συλλογικότητες. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, όπως «Η αναπνοή είναι δικαίωμα»,«Μυρίζει θάνατος» και «Έξω τα φουγάρα του θανάτου» έστειλαν το μήνυμα τους για ένα καθαρό περιβάλλον.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ Α’ Θεσσαλονίκης Ιωάννης Δελής. «Το πρόβλημα με τη μόλυνση του περιβάλλοντος στη δυτική Θεσσαλονίκη είναι πολύ σοβαρό. Χρόνια τώρα το ΚΚΕ με παρεμβάσεις του στη Βουλή και με διεκδικήσεις  προσπαθεί να το αναδείξει. Είναι παρήγορο  ότι  αυτή η προσπάθεια γίνεται  πια προσπάθεια από πολλούς. Θέλουμε να μαζικοποιηθεί αυτός ο αγώνας ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε οι κάτοικοι που ζουν στη δυτική Θεσσαλονίκη σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον. Είναι ευθύνη των μεγάλων βιομηχανιών να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα στη γύρω περιοχή  έτσι ώστε να απαληφθούν όλες οι εστίες μόλυνσης που προσβάλουν την υγεία των κατοίκων και το κράτος να πάρει όλα τα απαραίτητα και απαιτούμενα μέτρα γιατί  δείχνει μια χαρακτηριστική καθυστέρηση ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα αυτά».

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν για λίγα λεπτά την είσοδο που διέρχονται τα βυτιοφόρα και επέδωσαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στον επόπτη των διυλιστηρίων για να τα παραδώσει στη διοίκηση των ΕΛΠΕ.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση