«ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2018»: Μεγάλη άσκηση για κατάσβεση πυρκαγιάς στο Σέιχ Σου

Μεγάλη άσκηση σε πραγματικές συνθήκες για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ - ΠΥΡΟΣ 2018», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαΐου 2018, από τις 10:00, σε δασική έκταση του περιαστικού δάσους Σέιχ Σου στη θέση «Παράδεισος - Στέκι Συνταξιούχων», πλησίον του κόμβου Διαγόρα στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης. Η άσκηση, όπως ανακοίνωσε η ΠΚΜ, διεξάγεται στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας και του ελέγχου της αξιοπιστίας του σχεδιασμού πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.

Η άσκηση σχεδιάστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν. Θεσσαλονίκης και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων: της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Μ.Ε.Θ.), της ΕΛ.ΑΣ., των Ενόπλων Δυνάμεων (Γ’ Σώμα Στρατού, 383 ΜΕΕΑ (113ΠΜ), της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών και Πυλαίας-Χορτιάτη), της Διεύθυνσης Δασών και Εθελοντικές Οργανώσεις (εγγεγραμμένες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που εμπλέκονται στη δασοπυρόσβεση).

Το σενάριο της άσκησης επεξεργάστηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το οποίο περιλαμβάνει εκδήλωση πυρκαγιάς σε δασική έκταση του περιαστικού δάσους Σέιχ Σου στη θέση «Παράδεισος- Στέκι Συνταξιούχων» πλησίον του κόμβου Διαγόρα στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το σενάριο, λόγω του ανέμου με διεύθυνση Ν-ΝΔ εντάσεως 5 μποφόρ, η πυρκαγιά λαμβάνει διαστάσεις και εξαπλώνεται γρήγορα σε δασική έκταση με θαμνώδη βλάστηση και πεύκα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώνει τους εμπλεκόμενους φορείς και αιτείται την κινητοποίηση-συνδρομή επίγειων και εναέριων μέσων, στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, το οποίο και συντονίζει.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνει τους πολίτες ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης θα υπάρχει περιφρούρηση για την απομάκρυνσή τους από το σημείο που θα πραγματοποιηθεί η άσκηση.

Επίσης, εφιστά την προσοχή τους για την αποφυγή επίσκεψης στο σημείο της άσκησης (περιαστικό δάσος Σέιχ-Σου-θέση «Παράδεισος -Στέκι Συνταξιούχων»), κατά τις ώρες που πραγματοποιείται (10.00 π.μ.– 12.00 μ.μ.), διότι θα γίνει ρίψη νερού από τα εναέρια μέσα και ελλοχεύει κίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.