Διευρύνεται η ηλεκτροκίνηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βορείου Ελλάδος

Επεκτείνεται η ηλεκτροκίνηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο της βορείου Ελλάδας, καθώς εγκρίθηκε η ένταξη του έργου για την αναβάθμιση και ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Πολύκαστρο – Ειδομένη στον ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connection Europe Facility - CEF).

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, έχει εγκριθεί η ένταξη του έργου «Ολοκλήρωση αναβάθμισης και ηλεκτροκίνησης του τμήματος Πολύκαστρο - Ειδομένη του σιδηροδρομικού άξονα Θεσσαλονίκη – Ειδομένη» στο μηχανισμό CEF, ο οποίος χρηματοδοτεί τη δημιουργία και την ανάπτυξη έργων υποδομής στους τομείς των Μεταφορών, της Ενέργειας και των Τηλεπικοινωνιών.

Το έργο αφορά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης και ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη - Ειδομένη στο τμήμα Πολύκαστρο – Ειδομένη, και περιλαμβάνει όλες τις υπολειπόμενες εργασίες επιδομής και τις εργασίες ηλεκτροκίνησης για την παραλλαγή της χάραξης, την κατασκευή / αναβάθμιση των σιδηροδρομικών σταθμών / στάσεων και τις απαραίτητες φυτοτεχνικές εργασίες σταθεροποίησης και περιβαλλοντικής αποκατάστασης των πρανών.

Οι κύριες εργασίες κατασκευής είναι ήδη σε εξέλιξη, μέσα από δύο συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί, και η προτεινόμενη δράση, συμπεριλαμβανομένων των αποκαταστάσεων και των φυτοτεχνικών εργασιών κατά μήκος της αναβαθμισμένης γραμμής, θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβρη του 2020.

Τη σχετική πρόταση είχε υποβάλει η ΕΡΓΟΣΕ και ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 9.171.321 ευρώ, εκ των οποίων το 77,34% θα καλυφθούν από το CEF και τα υπόλοιπα 2.078.221 από ιδίους πόρους.

Σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Αλ. Χαρίτσης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το έργο της αναβάθμισης και ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Πολύκαστρο – Ειδομένη αφορά μια εκ των πιο σημαντικών υποδομών στους τομείς του βασικού σιδηροδρομικού δικτύου, που συμβάλλει στο να καταστούν οι μεταφορές πιο γρήγορες και ασφαλείς.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.