Διημερίδα με θέμα: «Σπήλαια και νυχτερίδες: Προς μια ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση»

Tο πρόγραμμα LIFE GRECABAT - «Ελληνικά Σπήλαια και Χειρόπτερα: Διαχειριστικές Δράσεις και Αλλαγή Συμπεριφοράς» (https://www.lifegrecabat.eu/el/news-articles/247) διοργανώνει  στις 13 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μεοογείων 119, Αθήνα, διημερίδα με θέμα: «Σπήλαια και νυχτερίδες: Προς μια ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση».

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενημέρωση και συζήτηση μεταξύ ειδικών και άλλων ενδιαφερομένων και αποτελεί την εναρκτήρια συνάντηση μίας σειράς διημερίδων που θα πραγματοποιηθούν σε 15 πόλεις της Ελλάδας.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στο Σπήλαιο Κουτούκι του Δήμου Παιανίας θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για τα παιδιά.

Το έργο LIFE GRECABAT  «Ελληνικά Σπήλαια και Χειρόπτερα: Διαχειριστικές Δράσεις και Αλλαγή Συμπεριφοράς» («Greek Caves and Bats: Management Actions and Change of Attitude», LIFE17 NAT/GR/000522 – LIFE GRECABAT) ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018 και στοχεύει να ενημερώσει το κοινό για τα σπηλαιόβια ζώα, να εφαρμόσει νέα συστήματα παρακολούθησης και να προωθήσει την ολοκληρωμένη διαχείριση των σπηλαίων.

Το έργο έχει διάρκεια 4,5 ετών  (01/09/2018 – 28/02/2023) και συγχρηματοδοτείται από το χρηματοδοτικό εργαλείο LIFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC / EASME). Συντονιστής Δικαιούχος είναι το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ). Συνδικαιούχοι (Εταίροι) είναι: (1) Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ), (2) Πράσινο Ταμείο, (3) Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας (ΙΝΣΠΕΕ) και (4) ΑΤΕΠΕ Διαχείριση Οικοσυστημάτων Μονοπρόσωπη ΕΠΕ (ΑΤΕΠΕ).

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση