Δούρου: Η κυβέρνηση υπονομεύει τη λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Η στήριξη των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα ενόψει των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, την οποία εσχάτως ανακάλυψε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζει η βουλευτής και Τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπονομεύει ουσιαστικά τη λειτουργία κρίσιμων θεσμών όπως είναι οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, υπαναχωρώντας και καθυστερώντας την επίλυση καίριων ζητημάτων, όπως είναι η διασφάλιση της εργασίας όλων των εργαζομένων τους», τονίζει η κα. Δούρου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση - κραυγή αγωνίας του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων ΦΔΠΠ.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

“Σε μια περίοδο που η κλιματική κρίση επιβάλλει άμεσες και δραστικές αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπονομεύει ουσιαστικά τη λειτουργία κρίσιμων θεσμών όπως είναι οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, υπαναχωρώντας και καθυστερώντας την επίλυση καίριων ζητημάτων, όπως είναι η διασφάλιση της εργασίας όλων των εργαζομένων τους.

Ο κώδωνας του κινδύνου που κρούει ο Πανελλαδικός Σύλλογος Εργαζομένων των Φορέων Διαχείρισης, δεν αφορά ένα συντεχνιακό ζήτημα αλλά την αποτελεσματική λειτουργία ενός σοβαρού εργαλείου προστασίας του περιβάλλοντος. Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να δράσει άμεσα, ολοκληρώνοντας τα θεσμικά βήματα που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να συνεχιστεί, με όρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας, η εργασία όλων των εργαζόμενων στους Φορείς Διαχείρισης.

Η στήριξη των Φορέων αυτών δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα ενόψει των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, την οποία εσχάτως ανακάλυψε ο κ. Μητσοτάκης”.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση