Δωδεκάμηνη εργασία ζητούν οι εποχικοί δασοπυροσβέστες

Συνάντηση με αντιπροσωπεία εποχικών δασοπυροσβεστών από διάφορες περιοχές της χώρας, είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι των δασοπυροσβεστών περιέγραψαν το πλαίσιο βάσει του οποίου απασχολούνται τα τελευταία χρόνια και ζήτησαν να παραταθεί η ισχύς του, ενώ μετέφεραν το αίτημά τους για 12μηνη εργασία.

Ο κ. Σκουρλέτης, σύμφωνα με το υπουργείο, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις προθέσεις της κυβέρνησης να αποκαταστήσει την πραγματική εργασιακή σχέση συμβασιούχων στο Δημόσιο και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων και σε συνάρτηση με το αν καλύπτουν πλήρεις και διαρκείς ανάγκες.

«Η καταγραφή των πολλών και διαφορετικού τύπου συμβάσεων έχει ήδη ξεκινήσει, ως πρώτο βήμα. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας θα αναζητηθεί λύση που θα σέβεται το Σύνταγμα και το Κοινοτικό Δίκαιο, ενώ θα επιδιωχθεί διάλογος με τις πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση», καταλήγει το ΥΠΕΣ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση