Δύο ακόμη νεογέννητα ζαρκάδια στην αγκαλιά του Αρκτούρου

Δύο ακόμη νεογέννητα ζαρκάδια που βρέθηκαν από ιδιώτες θα φροντίσει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Έτσι, μαζί με τον Θωμά και τη Μάτα πλέον βρίσκονται η Σελίν και η Ανθή!

Η Σελίν βρέθηκε στον οικισμό Σέλινα, στον νομό Άρτας. Κτηνοτρόφος της περιοχής τη βρήκε την ώρα που μία αλεπού την κυνηγούσε και την είχε ήδη τραυματίσει ελαφρά στο πρόσωπο. Την περισυνέλεξε και την μετέφερε σε ασφαλές σημείο και έπειτα ειδοποίησε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και το Δασαρχείο.

Μια μέρα αργότερα, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ειδοποιήθηκε και για την εύρεση ενός ακόμη νεαρού ζαρκαδιού στο Ανθοχώρι Καρδίτσας. Υπάλληλοι ενός ξενοδοχείου το βρήκαν εγκαταλελειμμένο να τριγυρνά μόνο του κοντά σε δασική περιοχή, καλώντας την μαμά του.

Τα τέσσερα μικρά ζαρκάδια θα ζήσουν για ένα περίπου χρόνο σε ειδικό χώρο στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και στη συνέχεια θα επανενταχθούν στο φυσικό περιβάλλον.

Με αφορμή τα περιστατικά αυτά, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώνει τους κατοίκους των ορεινών περιοχών, ότι όπως και με όλα τα άγρια ζώα, έτσι και με τα νεαρά ζαρκάδια, θα πρέπει να αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή μαζί τους ή να τα απομακρύνουν από το σημείο που τα βρίσκουν, αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος και δεν κινδυνεύει η υγεία τους. Τα ζαρκάδια επιλέγουν κάποιο απομονωμένο σημείο για να αφήσουν τα μικρά τους και επιστρέφουν συχνά για το τάισμα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση