Δύο νέες ιαματικές πηγές, σε Γρεβενά και Μακρακώμη

Δύο νέες ιαματικές πηγές αναγνώρισε το υπουργείο Τουρισμού. Πρόκειται για τις πηγές Παλαιοβράχας Γρεβενών και Μακρακώμης Φθιώτιδας. Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ (10.11.2017, τεύχος Β’, αρ.3956).

Συγκεκριμένα, αναγνωρίστηκε ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «Πηγή Κιβωτού» του δήμου Γρεβενών για λουτροθεραπεία και με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, καθώς και για παθήσεις του νευρικού συστήματος.

Επίσης, αναγνωρίστηκε ως ιαματικός φυσικός πόρος η «Πηγή Παλαιοβράχας» του δήμου Μακρακώμης Φθιώτιδας για λουτροθεραπεία και με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για νοσήματα μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος, καθώς και για δερματικές παθήσεις.

Η αρμόδια Επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και γνωμοδοτεί επί των αιτήσεων και φακέλων για τις ιαματικές πηγές που έχουν υποβληθεί προς αναγνώριση.

Οι αναγνωρίσεις ιαματικών πόρων, σύμφωνα με το υπουργείο, εντάσσονται στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής, με στόχο την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού και εν προκειμένω την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας - ευεξίας και την ανάδειξη νέων ιαματικών προορισμών.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση