Είναι ποδήλατο ή αυτοκίνητο; (vid)

Το ποδήλατο-αυτοκίνητο, η εφεύρεση του Σουηδού Μίκαελ Κγιέλμαν με την ονομασία Πόντραϊντ, εξελίσσεται σημαντικά, και το ποδήλατο παντός καιρού έρχεται όλο και πιο κοντά στην εμπορική διάθεση με προδιαγραφές αντοχής και προσιτή τιμή.

Το Πόντραϊντ είναι ένα ποδήλατο με ανέσεις αυτοκινήτου, έτοιμο να αντέξει το κρύο της Σουηδίας και τις δυσκολίες του πάγου. Έχει τέσσερις τροχούς, σασί, σκεπή, υαλοκαθαριστήρες, καθρέφτες, φώτα πορείας κλπ. και χωρά αποσκευές, παιδικό κάθισμα αλλά και συσκευή θέρμανσης.

Το όχημα διαθέτει και μικρό ηλεκτρικό κινητήρα που ενισχύει την ώθηση από τα πετάλια και φθάνει στην ταχύτητα των 24 χιλιομέτρων την ώρα με το ρεύμα.

Από το πρωτότυπο του 2016 έχει σημειωθεί σημαντική εξέλιξη, με τη βοήθεια μηχανικών που προσέλαβε η εταιρεία Πόντραϊντ, και πλέον το ποδήλατο-αυτοκίνητο συνιστά ολοκληρωμένη λύση για κάθε καιρό χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον.

Εξαιτίας δε της νομοθεσίας στη Βόρεια Αμερική, σε ΗΠΑ και Καναδά, και για να μην κατηγοριοποιηθεί το όχημα ως αυτοκίνητο, εκεί θα κυκλοφορήσει με τρεις τροχούς, ώστε να θεωρείται νομικά και φορολογικά ποδήλατο.

Πηγή: Business Insider, Kathimerini.gr

Πηγή φωτογραφίας: Mypodride.com

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.