Εγκαινιάστηκε η νέα σύγχρονη εγκατάσταση της POLYECO στη Θεσσαλονίκη

του Νίκου Αβουκάτου

Σε μια ξεχωριστή βραδιά η ελληνική εταιρεία διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων POLYECO Α.Ε. εγκαινίασε τη νέα, σύγχρονη εγκατάστασή της, εντός της βιομηχανικής περιοχής της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη.

Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν ο ιδρυτής της εταιρείας Polyeco, Ιωάννης Πολυχρονόπουλος, και ο εκτελεστικός πρόεδρος της Polyeco Group, Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος. Ανάμεσά τους ήταν τα στελέχη της εταιρείας μαζί με τις οικογένειές τους και εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών όπως τα ΕΛΠΕ, η Εnergean Oil and Gas, η ELPEDISSON, ο Αγωγός TAP, ο ΟΛΘ , η Χατζόπουλος Α.Ε, η ΣΕΚΑΠ, κ.ά.

Την τελετή εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης όπως και στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΠΚΜ.

Ο Γιάννης Καρακόλης, Διευθυντής Β.Ελλάδος εταιρείας Polyeco ΑΕ, τόνισε ότι «είμαστε σήμερα εδώ για να εγκαινιάσουμε αυτό το σημαντικό έργο για εμάς. Η εγκατάστασή μας εξυπηρετεί τους πελάτες της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα, γεωγραφικά από τον Βόλο μέχρι τον Έβρο και την Καστοριά. Σχεδιάζουμε το μέλλον και ειλικρινά χαιρόμαστε να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας. Έχουμε αναλάβει σημαντικά έργα μέχρι σήμερα, όπως είναι η διαχείριση των απόβλητων κατά την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP στην Ελλάδα αλλά και στην Αλβανία».

Ο Ιωάννης Πολυχρονόπουλος κατά τον χαιρετισμό του επισήμανε ότι «είμαστε ερωτευμένοι με το περιβάλλον και προσπαθούμε πάντα να δώσουμε λύσεις στα πιο δύσκολα πράγματα. Είμαστε μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιπλέον διεξάγουμε έρευνα και βοηθάμε τα νέα παιδιά να κάνουν διδακτορικό στα επικίνδυνα απόβλητα».

Ο Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, αναφερόμενος στην ασφάλεια της εγκατάστασης, σημείωσε ότι βρισκόμαστε σε έναν χώρο αποθήκευσης και επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων. Εμείς ως εταιρεία θέλουμε να περάσουμε την κουλτούρα ότι ανοίγουμε τις πόρτες μας στο κοινό γιατί όλα γίνονται με επαγγελματισμό και ακολουθούμε τους αυστηρότατους κανονισμούς της εθνικής αλλά και ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

Οι εγκαταστάσεις της POLYECO AE είναι σε ιδιόκτητο οικόπεδο 15 στρεμμάτων εντός της ΒΙΠΕ Σίνδου. Μέσα σε αυτό υπάρχουν εγκαταστάσεις αποθήκευσης επικινδύνων αποβλήτων, σύγχρονος Σταθμός Μεταφόρτωσης Επικινδύνων Αποβλήτων (ΣΜΕΑ) και αδειοδοτημένη εγκατάσταση για την επεξεργασία επικινδύνων αποβλήτων.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί βέλτιστες πρακτικές (BΑT) στη διαχείριση των αποβλήτων ενώ η εγκατάσταση ακολουθεί την οδηγία IPPC.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση