Εθελοντές καθαρίζουν ακτές της Λέσβου από τα υλικά απομεινάρια της προσφυγικής κρίσης

Τη σημαντική προσφορά της οργάνωσης «Lighthouse Relief» στον καθαρισμό των ακτών της Λέσβου από τα σκουπίδια που άφησε πίσω της η προσφυγική κρίση (περίπου 10.000 φουσκωτές βάρκες και 600.000 σωσίβια) κάνει γνωστή με ανακοίνωση της η κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο».

Η «Lighthouse Relief» είναι μια οργάνωση που εδρεύει στη Σκάλα Συκαμνιάς και η οποία μετά το Μάρτιο του 2016 και την κατακόρυφη πτώση των αφίξεων προσφύγων, επικέντρωσε τη δουλειά της στον καθαρισμό των ακτών. Ταυτόχρονα προσκάλεσε εθελοντές από όλο τον κόσμο που αυτοαποκαλούνται «πολεμιστές του περιβάλλοντος» (ECO warriors). Όλοι μαζί κάθε πρωί ξεκινούν από τη Σκάλα Συκαμνιάς και ήδη έχουν καθαρίσει όλη την περιοχή δυτικά και ανατολικά της Σκάλας και μέχρι το ακρωτήρι Κόρακας. Η τελευταία τους αποστολή, το καθάρισμα των ακτών από Λαγκάδα μέχρι Παλιό Μανταμάδου ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Σημειώνεται ότι μέλη της κίνησης πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, είχαν την ευκαιρία και την τύχη να συνεργαστούν μαζί τους, να βοηθήσουν όσο το επέτρεπαν οι δυνάμεις τους, και να διαπιστώσουν από κοντά την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά ανθρώπων απ' όλο τον κόσμο και όλων των ηλικιών. Παράλληλα, εκτός από τα απομεινάρια της προσφυγικής κρίσης, μαζεύτηκαν σκουπίδια (κυρίως πλαστικά) που είχαν σωρευτεί σε απρόσιτες ακτές εδώ και δεκαετίες και αν δεν γινόταν αυτό το καθάρισμα, θα έμεναν εκεί, ίσως για κάποιους αιώνες, μέχρι να διαλυθούν.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.