Εθελοντική εργασία στη λίμνη Κερκίνη

Ο Φ.Δ. Λίμνης Κερκίνης διοργανώνει και φέτος πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης από τις  29 Ιουλίου έως  τις Αυγούστου 2013.Ο στόχος της δράσης είναι η ενδυνάμωση του εθελοντισμού στους νέους προτρέποντας τη συμμετοχή τους σε ενέργειες που συμβάλλουν στην προστασία της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Λίμνης Κερκίνης.Ο Φορέας Διαχείρισης ενέταξε τη συνολική δράση εθελοντισμού σε διάφορες δραστηριότητες πεδίου (συντήρηση κατασκευών) και σε θέματα  παρακολούθησης / καταγραφής των οικολογικών στοιχείων του Εθνικού Πάρκου (monitoring). Επίσης, προγραμματίζονται δράσεις επιμόρφωσης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας προς όφελος των εθελοντών.

Συγκεκριμένα, το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει εθελοντική εργασία στο Εθνικό Πάρκο μέχρι το μεσημέρι σε δράσεις που θα κοινοποιηθούν στους εθελοντές και  συμμετοχή στις εργασίες που πραγματοποιεί το προσωπικό του Φ.Δ.. Κάθε απόγευμα θα πραγματοποιείται και μία διαφορετική περιηγητική δραστηριότητα προσφορά των οικοτουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής τουΕθνικού Πάρκου (τζιπ, κανό, ποδήλατα, άλογα, τοξοβολία, πεζοπορία, εναέριο πέρασμα) και γνωριμία με τα αξιοθέατα του Νομού Σερρών.

Επιπλέον πληροφορίες για τη διαμονή και  τις δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 20 Ιουλίου 2013 στο τηλέφωνο 2327028004 ή στο iliadis@kerkini.gr με απλό βιογραφικό του ενδιαφερόμενου.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!