Εθελοντικός καθαρισμός και ορνιθοπαρατήρηση στην Κερκίνη την Κυριακή

Η 2α Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα υγροτόπων καθώς υπογράφηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1971 στην ιρανική πόλη Ραμσάρ η σύμβαση για τους Υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας. Για φέτος η ημέρα είναι αφιερωμένη στους υγροτόπους (λίμνες, ποτάμια, κλπ) που βρίσκονται εντός πόλεων ή δίπλα σε αυτές θέλοντας να τονίσει τη συνεισφορά των υγροτόπων σε ένα βιώσιμο μέλλον των πόλεων (Wetlands for a sustainable urban future).

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, συμμετέχοντας στη γιορτή για την Ημέρα Υγροτόπων προγραμμάτισε διάφορες δραστηριότητες με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τις αξίες των υγροτόπων.

Μία από τις δραστηριότητες είναι ο συμβολικός καθαρισμός της λίμνης Κερκίνης.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης καλεί και προσκαλεί τους φίλους της σε ένα συμβολικό καθαρισμό της λίμνης, στην περιοχή του φράγματος στο χωριό Λιθότοπος.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10:00-12:00. Θα δοθούν γάντια και σακούλες στους συμμετέχοντες για τη διευκόλυνση της δράσης. Επιπλέον, θα γίνει ενημέρωση από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης σχετικά με το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης και παρατήρηση ορνιθοπανίδας με τηλεσκόπια.

Αναχώρηση 9:00 από την Εθνική Τράπεζα με τα Ι.Χ.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018.

Πληροφορίες:
Χρυσάνθη Ιντζίδου, 2327028004, 6973371778

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση