Εθελοντικός καθαρισμός του υγροβιότοπου «Κολοβρέχτη» από την Aegean Rebreath

Στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή των Ψαχνών βρίσκεται ο προστατευόμενος υγροβιότοπος του «Κολοβρέχτη». Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου η ομάδα της Aegean Rebreath, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, διοργανώνει καθαρισμό του υγροβιότοπου και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο/η να πάρει μέρος, ενισχύοντας τη δράση.

Σε ανακοίνωσή της, η Aegean Rebreath σημειώνει: «Σε συνεργασία με την "Ομάδα πολιτών για την διάσωση του Υγροβιότοπου" η οποία υποστηρίζει τη δράση και τους εθελοντές μας θα πραγματοποιήσουμε ημερήσια δράση με σκοπό την αποκομιδή και ανακύκλωση σημαντικής ποσότητας απορριμμάτων. Και αυτό διότι ο "Κολοβρέχτης" παρά την τεράστια σημασία του για το τοπικό περιβάλλον έχει δεχτεί υπέρμετρη επιβαρύνση από τον ανθρώπινο παράγοντα.

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη συμβολική αυτή δράση για την ευαισθητοποίηση και την αποφόρτιση αυτής της σημαντικής τοποθεσίας παρακαλείται να συμπληρώσει την παρακάτω φόρμα: ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Συνάντηση στις 10 το πρωί εκεί προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία και οργάνωση».

Πώς θα πάτε

Από την Αθήνα ο Κoλοβρέχτης απέχει περίπου 93 χλμ. Από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας κατευθύνεστε προς Χαλκίδα και περιφερειακά της πόλης στρίβετε προς Βόρεια Εύβοια.

Λίγα χιλιόμετρα μετά την Νέα Αρτάκη και πριν τα Ψαχνά ο βασικός δρόμος προς τα βόρεια περνάει μέσα από τον υγρότοπο και τις εκβολές του ποταμού. Δείτε ΕΔΩ.

Η ομάδα Aegean Rebreath, αναφερόμενη στις δράσεις της, αναφέρει ότι «συγκροτήθηκε για να υλοποιήσει στοχευμένες δράσεις για την απορρύπανση των θαλασσών, που θα εξασφαλίζουν παράλληλα πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες».

Συγκεκριμένα, οι δράσεις της περιλαμβάνουν τη χαρτογράφηση, την ανέλκυση, τη συλλογή και την ανακύκλωση θαλάσσιων απορριμμάτων, μέσω της δημιουργίας σταθμών συλλογής σε αλιευτικούς συλλόγους της Ελλάδας και την υλοποίηση καταδυτικών δράσεων.

«Στοχεύουμε στη συνεργασία με κάθε πολίτη και φορέα που μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες με εμάς, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αλιευτικών και τοπικών κοινοτήτων και στην επίτευξη συνεργειών με θεσμικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Μέλημά μας η εδραίωση μιας νέας αντίληψης για τη διαχείριση του τεράστιου προβλήματος των θαλάσσιων απορριμμάτων, μέσα από ένα σταθερό, μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και ειλικρινείς συνεργασίες», επισημαίνεται.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση