Εικόνες: Η αφρικανική σκόνη «σκέπασε» την Κρήτη

Αποπνικτική είναι η κατάσταση σήμερα στην Κρήτη, καθώς, εκτός από χαμηλές θερμοκρασίες, η αφρικανική σκόνη έχει καλύψει μεγάλο μέρος του νησιού και θα μείνει τουλάχιστον μέχρι και τα ξημερώματα του Σαββάτου, δημιουργώντας για μια ακόμα φορά αρκετά «απόκοσμες» συνθήκες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανώλη Λέκκα η αφρικανική σκόνη θα αρχίσει να μετακινείται ανατολικότερα, ενώ από το μεσημέρι και μετά -που αναμένονται βροχές κατά τόπους στο νησί- το φαινόμενο θα εξασθενήσει, ωστόσο θα φέρει εικόνες λάσπης σε επιφάνειες.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το cretapost.gr, καταγράφουν την εικόνα που αντικρίζουν οι κάτοικοι του νησιού, σήμερα το πρωί.

Με αφορμή την εμφάνιση του φαινομένου, οι αρμόδιες υπηρεσίες συνιστούν προσοχή επισημαίνοντας ότι:

  • Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα ή ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.
  • Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς, καθώς και τα παιδιά, θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.
  • Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.
  • Άτομα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.
  • Κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό, θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική του άσκηση – δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Με πληροφορίες από cretapost.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση