Ελέγξτε τη θερμοκρασία του θερμοκηπίου σας οικονομικά και οικολογικά

Σε μια δύσκολη οικονομική εποχή για τα ελληνικά νοικοκυριά, αρκετοί στις πόλεις προτιμούν να φτιάξουν τις δικές τους καλλιέργειες ώστε να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες. Δεν είναι λίγοι αυτοί  που ψάχνουν να βρουν τρόπους για να αναπτύξουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες όπως η καλλιέργεια βοτάνων ή μανιταριών. Ετσι  λοιπόν προσπαθούν να εκμεταλλευτούν   περιορισμένους  χώρους για  να φτιάξουν «mini» θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις.

Η πρόταση του Μάρκου Λούπα έρχεται να δώσει μια λύση οικονομική και οικολογική σε αυτούς που θέλουν να φτιάξουν ένα θερμοκήπιο σε μια αποθήκη στην πόλη ή στην αυλή του χωριού. Ηλεκτρονικός στο επάγγελμα βλέποντας αυτή την τάση προχώρησε στην κατασκευή ενός πλήρους συστήματος ελέγχου θερμοκηπίου. Με τη συσκευή του απευθύνεται  σε όσους έχουν  χόμπι την κηπουρική ή ξεκινούν μια  επιχειρηματική δραστηριότητα.

                                                                                                                                        

 Το σύστημα αυτό αποτελείται από την κεντρική μονάδα ελέγχου και διαχείρισης και την μονάδα οθόνης με τα πλήκτρα ελέγχου.Ο χρήστης  μπορεί να ελέγχει πλήρως τον φωτισμό του θερμοκηπίου, την θερμοκρασία του, τον εξαερισμό του, και το πότισμα των φυτών, συνολικά 11 παράμετροι μπορούν να προγραμματιστούν και να διαχειριστούν από την κεντρική μονάδα με δυνατότητα να προστεθούν περισσότεροι εφόσον υπάρξει ανάγκη.

Μετά από 6 μήνες συνεχούς προσπάθειας, ο Μάρκος Λούπας ετοίμασε την έξυπνη πρόταση του για τους μικρούς καλλιεργητές. Όπως υποστηρίζει πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα που  είναι πρακτικό για τον χρήστη καθώς μπορεί να το συναρμολογήσει γρήγορα χωρίς να δυσκολευτεί εφόσον ακολουθήσει τις οδηγίες χρήσης. Ακόμη στα πλεονεκτήματα του είναι και το χαμηλό κόστος. Με τη λογική «φτιάξτο μόνο σου» υποστηρίζει  ο κ. Λούπας  ότι επιτυγχάνει τη μείωση του κόστους απόκτησης της συσκευής. Ο Μάρκος Λούπας ηλεκτρονικός, κατάφερε να υλοποιήσει ένα όνειρο του. Όπως αναφέρει μπορεί να παράγει αρκετά κομμάτια την ημέρα. Το επόμενο και καθοριστικό βήμα είναι η προώθηση του στην αγορά, ήδη έχει αρχίσει τις επαφές  και οργανώνει τα επόμενα βήματά του.

Επικοινωνία  rfmarchp@gmail.com

Τηλ. 6945897407

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!