Ελασσόνα:Το μυστικό μονοπάτι προς τον Όλυμπο

 Oλοκληρώθηκε η παραγωγή του ντοκυμαντέρ Ελάσσονα , το μυστικό πέρασμα για τον Όλυμπο. “Elassona: The secret path to mount Olympus”. Πρόκειται για το πρώτο τηλεοπτικό αφιέρωμα στο βουνό των Θεών, του ελληνοαμερικανικού οργανισμού Εllopia Media Group, που εδρεύει στην Νέα Υόρκη σε συνεργασία με την αμερικανική τηλεοπτική εταιρεία PBS.

Την σκηνοθεσία υπογράφει η διακεκριμένη δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη. Το μίνι ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην ιστορία του Ολύμπου αλλά και τους τρόπους ανάβασής του από την περιοχή της Θεσσαλίας Ελασσόνα. Με την συμβολή της ΝΑΣΑ προβάλλεται υλικό από δορυφόρο αλλά και από το βουνό/ηφαίστειο Ολυμπος που βρίσκεται στον  πλανήτη Αρη.

Για την ολοκλήρωση αυτού του πρώτου μέρους της σειράς για τον Όλυμπο που θα προβληθεί στις ΗΠΑ και Καναδά, ουσιαστικής βοήθειας στα τηλεοπτικά συνεργεία της Ellopia  ήταν η συμμετοχή του Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας, της Ομάδας Διάσωσης, και του εναλλακτικού τουρισμού γραφείου  Olympus Adventure.

“Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την ομορφιά της Ελλάδας, ο Όλυμπος είναι ίσως το πιο αναγνωρισμένο βουνό στον κόσμο και δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει κάνει ιδιαίτερες προσπάθειες να το προβάλλει προς τα έξω. Ακομα πιο λυπηρό το γεγονός πως οι αρμόδιες αρχές της Θεσσαλίας το υποβαθμίζουν ενώ θα μπορούσε ο Ολυμπος από την Θεσσαλία να αποτελεί την βασική αιτία προσέλευσης τουρισμού στην περιοχή.  Να σκεφτείτε πως όταν κάποιος ψάξει στο διαδίκτυο για τον Όλυμπο (στην αγγλική γλώσσα) θα εμφανιστούν περισσότερα αποτελέσματα για τους άλλους “Ολυμπους” στην Αμερική και τον κόσμο και ελάχιστα για τον Ολυμπο της Ελλάδας. Εμείς η ομάδα του Ellopia Media Group σκοπεύουμε μετά την πρώτη προβολή στην Αμερική να το διαθέσουμε δωρεάν στο Youtube, για κοινή χρήση” επεσήμανε  η  Αθηνά Κρικέλη.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!