Ενέργεια από άχυρο σε χωριό της Αγγλίας

  Η  εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας  ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αναπτύξει ένα νέο σταθμό  ισχύος  40 MW  που θα παράγει ενέργεια  από άχυρο. Με την  λειτουργία του  θα παράγεται αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες 65.000 κατοικιών και  θα αποτρέπεται ετησίως   η εκπομπή περισσότερων από 150.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Το εργοστάσιο - που προτείνεται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο κοντά  στο Mendlesham θα σχεδιαστεί για την παραγωγή ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας με την καύση άχυρου σε μια ιδιαίτερα αποδοτική, καθαρή διαδικασία καύσης. Θα λειτουργεί συνεχώς όλο το χρόνο και αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 300 εκατομμύρια μονάδες της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Ο Δρ Andrew Toft, Διευθυντής Έργων  της   εταιρείας  δήλωσε ότι  "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συζητήσουμε με την κοινότητα και τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη τα σχέδιά μας για τις  εγκαταστάσεις  που χρησιμοποιούν ΑΠΕ. Οι ετήσιες απαιτήσεις  υπολογίζονται σε  240.000 τόνους  άχυρο, που θα προέρχονται από εκμεταλλεύσεις που ως επί το πλείστον γίνονται  σε μια ακτίνα 30 μιλίων από την περιοχή, το εργοστάσιο θα τονώσει την αγορά για το άχυρο. Το σχέδιο  μακροπρόθεσμα, θα εξασφαλίσει συμβάσεις για το άχυρο που αναμένεται να εισφέρει πάνω από  8million £ ανά έτος στην τοπική οικονομία.

Το έργο θα δημιουργήσει περίπου 200 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των δυόμισι χρόνια που θα διαρκέσουν οι εργασίες  κατασκευής, 50 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στη δεματοποίηση  άχυρου, αποθήκευση και μεταφορά, και 30 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν κατά τη λειτουργία και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων.

Μια εμπεριστατωμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΕΠΕ) έχει ανατεθεί να αξιολογήσει το σχέδιο , συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων των μεταφορών, του τοπίου,  της  οικολογίας  της  προστασίας  της φύσης, τη γεωλογία, Υδρολογίας και Υδρογεωλογίας, το θόρυβο, τη ποιότητα του αέρα, της αρχαιολογίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.  Ο Δρ Toft πρόσθεσε ότι  «Πιστεύουμε στη συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.   Πρόκειται για   ένα έργο που η τοπική κοινότητα  θα   επωθεληθεί  και οι κάτοικοι  θα αισθάνονται υπερήφανοι."

Η αίτηση για  την οικοδομική άδεια και  την  περιβαλλοντική δήλωση του έργου  αναμένεται να υποβληθεί έως τα μέσα του  νέου έτους .

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!