Ενίσχυση της τεχνογνωσίας για την κυκλική οικονομία ζητεί η Σπυράκη

Ενίσχυση της τεχνογνωσίας στα κράτη - μέλη της ΕΕ που υστερούν σε τεχνογνωσία στην κυκλική οικονομία, όπως είναι η Ελλάδα, ώστε να γίνουν άμεσα επενδύσεις και δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ζήτησε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την ψήφιση δέσμης μέτρων για την κυκλική οικονομία, η κα. Σπυράκη, αναφέρθηκε:

- Στη διαφορά τεχνογνωσίας ανάμεσα στα κράτη - μέλη, ζητώντας να προχωρήσει άμεσα η ενίσχυση της τεχνογνωσίας σε όσους υστερούν, όπως η Ελλάδα, και η ανταλλαγή καλών πρακτικών.

- Στην ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα επενδύσεις στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας που θα δώσουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η ευρωβουλευτής: «Μπορούμε να έχουμε το ίδιο επίπεδο ευημερίας χρησιμοποιώντας μόλις το 10% των πόρων, την ώρα που το 49% του ψωμιού θάβεται στις χωματερές μαζί με απορρίμματα που περιέχουν πολύτιμα υλικά, ενώ από την ευρωπαϊκή αγορά λείπουν υλικά για ανακυκλώσιμες συσκευασίες».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση