Ενημέρωση ΚΑΠΕ σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα για την Οδηγία μείωσης εκπομπών στα καύσιμα κίνησης

Με επιτυχία διοργανώθηκαν από το ΚΑΠΕ, στο πλαίσιο εφαρμογής της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/652 και του σχετικού ν.4062/2012, ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στις 18 & 20 Μαρτίου 2019. Η Οδηγία (ΕΕ) 2015/652 αφορά τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στα καύσιμα κίνησης που χρησιμοποιούνται στις οδικές μεταφορές και σε μη οδικά κινητά μηχανήματα.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε πλήθος στελεχών εταιρειών του κλάδου πετρελαιοειδών, προκειμένου να ενημερωθούν ως προς τις απαιτήσεις της σχετικής νομοθεσίας, αλλά και σχετικά με εξελίξεις στο χώρο των καυσίμων και της αειφορίας. Η έναρξη των εργασιών της εκδήλωσης στην Αθήνα έγινε από τον Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Βερροιόπουλο, ο οποίος κατά την ομιλία του τόνισε τη σημασία των πολιτικών στον τομέα της ενέργειας, όπου εντάσσεται και η εν λόγω Οδηγία.

dav

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις στο χώρο των συμβατικών καυσίμων, των βιοκαυσίμων, των ΑΠΕ στις μεταφορές, αλλά και γενικότερα θέματα αειφορίας στον κλάδο των πετρελαιοειδών από εκπροσώπους του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), καθώς και οι εξελίξεις στο χώρο της αεριοκίνησης από εκπρόσωπο της ΔΕΠΑ. Ακολούθησε ενημέρωση των υπόχρεων από στελέχη της Ελληνικής Ένωσης Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης Και Πιστοποίησης (HELLASCERT) σχετικά με τη διαδικασία επαλήθευσης των σχετικών εκθέσεων. Το ΚΑΠΕ, αρμόδιος φορέας για την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την εφαρμογή της εν λόγω Οδηγίας, παρουσίασε αναλυτικά το σχετικό θεσμικό πλαίσιο και τις απαιτήσεις υποβολής των εκθέσεων, που θα πρέπει να υποβληθούν, σε πρώτη φάση, έως τις 30/04/2019.

Για την περαιτέρω υποστήριξη των Υπόχρεων Προμηθευτών, το ΚΑΠΕ έχει επίσης δημιουργήσει την ενημερωτική ιστοσελίδα www.fuelreport652.gr .

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση